:host { --enviso-primary-color: #FF8A21; --enviso-secondary-color: #FF8A21; font-family: 'boijmans-font', Arial, Helvetica,sans-serif; } .enviso-basket-button-wrapper { position: relative; top: 5px; } .enviso-btn { font-size: 22px; } .enviso-basket-button-items-amount { font-size: 12px; line-height: 1; background: #F18700; color: white; border-radius: 50%; width: 24px; height: 24px; min-width: 0; display: flex; align-items: center; justify-content: center; text-align: center; font-weight: bold; padding: 0; top: -13px; right: -12px; } Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Tiktok Linkedin Back to top
21 February 2018

Gift van ruim 2 miljoen euro van de BankGiro Loterij

Op dinsdag 20 februari is Museum Boijmans Van Beuningen verrast met een grote schenking van de BankGiro Loterij tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala. Het Rotterdamse museum ontving een cheque van 1.500.000 euro voor de realisatie van Depot Boijmans Van Beuningen. Dit bedrag komt bovenop de bijdrage van 518.177 euro bestemd voor aankopen, die het museum als vaste partner van de loterij ook dit jaar ontving.

De BankGiro Loterij is de cultuurloterij van Nederland. De organisatie steunt jaarlijks vele musea en erfgoedinstellingen. Tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala in het Singer Laren nam Boijmans-directeur Sjarel Ex de twee bedragen in ontvangst. “De bijdrage van de BankGiro Loterij is een geweldige steun voor musea in Nederland. Wij zijn buitengewoon blij dat de BankGiro Loterij elk jaar een groter bedrag te verdelen heeft en dat dit jaar ook Depot Boijmans Van Beuningen in de prijzen valt. Met deze steun kunnen wij van het depot een geweldige publiekservaring maken”, aldus Ex. De langlopende partnership met de BankGiro Loterij resulteerde de afgelopen jaren in vele belangrijke aankopen en prachtige tentoonstellingen in Museum Boijmans Van Beuningen.

Foto: Roy Beusker.
Foto: Roy Beusker.
Foto: Roy Beusker.
Foto: Roy Beusker.

74,8 miljoen euro voor culturele sector
In 2017 heeft de BankGiro Loterij dankzij de lotenverkoop aan 800.000 deelnemers een inleg van ruim 149 miljoen euro behaald. De helft hiervan komt direct ten goede aan organisaties die zich inzetten voor cultuur en behoud van cultureel erfgoed in Nederland. De loterij maakte gisteren dan ook bekend een recordopbrengst van 74,8 miljoen euro te kunnen verdelen onder 78 culturele organisaties in heel Nederland. Museum Boijmans Van Beuningen is niet alleen de BankGiro Loterij maar ook de spelers van de loterij zeer erkentelijk. Mede dankzij hen, kan het museum ook in 2018 spectaculaire aankopen doen, een ambitieus tentoonstellingsprogramma realiseren én de beleving van ’s werelds eerste voor bezoekers toegankelijke kunstdepot naar een hoger plan tillen.