:host { --enviso-primary-color: #FF8A21; --enviso-secondary-color: #FF8A21; font-family: 'boijmans-font', Arial, Helvetica,sans-serif; } .enviso-basket-button-wrapper { position: relative; top: 5px; } .enviso-btn { font-size: 22px; } .enviso-basket-button-items-amount { font-size: 12px; line-height: 1; background: #F18700; color: white; border-radius: 50%; width: 24px; height: 24px; min-width: 0; display: flex; align-items: center; justify-content: center; text-align: center; font-weight: bold; padding: 0; top: -13px; right: -12px; } Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Tiktok Linkedin Back to top
6 June 2020

Martin Margiela: In His Own Words

Na 'We Margiela', een documentaire over Martin Margiela die in 2017 in Museum Boijmans Van Beuningen in première ging, verschijnt nu een nieuwe documentaire over het mode-icoon: 'Martin Margiela: In His Own Words'. Deze documentaire zal vanaf 18 juni te zien zijn in filmtheaters door het hele land en op online filmplatform Picl.

'Martin Margiela: In His Own Words' verbeeldt een intiem portret van een van de meest vernieuwende en invloedrijke modeontwerpers van zijn tijd. In twintig jaar tijd en met 41 collecties zorgde Margiela voor oproer en verbazing in de modewereld. Dat alles zonder ooit een woord te wisselen met de pers of zijn gezicht aan het publiek te tonen. De kleding stond centraal, niet zijn persoon. Margiela verafschuwde het idee om als ‘celebrity’ door het leven te gaan.

Voor het eerst geeft Margiela een kijkje in zijn leven, zijn werk en zijn jeugd. Zijn handen en stem gidsen de kijker van zijn kinderjaren en studies naar het oprichten van zijn modehuis en zijn uiteindelijke, plotselinge vertrek uit de modewereld. Een deel van het mysterie blijft wel behouden, want ook in deze documentaire toont Margiela zijn gezicht niet. Diverse kopstukken uit de modewereld komen aan het woord, van Jean-Paul Gaultier tot Lidewij Edelkoort. De Vlaamse band dEUS tekent voor de zinderende soundtrack.