:host { --enviso-primary-color: #FF8A21; --enviso-secondary-color: #FF8A21; font-family: 'boijmans-font', Arial, Helvetica,sans-serif; } .enviso-basket-button-wrapper { position: relative; top: 5px; } .enviso-btn { font-size: 22px; } .enviso-basket-button-items-amount { font-size: 12px; line-height: 1; background: #F18700; color: white; border-radius: 50%; width: 24px; height: 24px; min-width: 0; display: flex; align-items: center; justify-content: center; text-align: center; font-weight: bold; padding: 0; top: -13px; right: -12px; } Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Tiktok Linkedin Back to top
19 June 2014

Kunstpraat voor volwassenen

Een bijzonder pad sloegen we het afgelopen jaar in met het Boijmans Taal- en rekenprogramma, toen wij in contact kwamen met de Stichting Lezen en Schrijven. Niet alleen voor het onderwijs, ook voor volwassenen met een taalachterstand zou het museum een inspirerende omgeving kunnen bieden om aan taalvaardigheid te werken. Samen met de Stichting Lezen en Schrijven ontwikkelden we een volwassenen-variant van de les Kunstpraat, de museumles die we eerder maakten voor leerlingen in groep 3 en 4.

Tijdens de Week van de Alfabetisering in september 2013 kregen we kans de nieuwe museumles uitvoerig te testen. In totaal 17 groepen ‘taalleerders’ bezochten in die week het museum.Op de website van de Stichting Lezen en Schrijven verscheen een uitgebreid stuk waarmee we de lessen die we leerden willen delen.

Vervolgens publiceerde ook het tijdschift LES een artikel over onze museumles Kunstpraat voor volwassenen.