:host { --enviso-primary-color: #FF8A21; --enviso-secondary-color: #FF8A21; font-family: 'boijmans-font', Arial, Helvetica,sans-serif; } .enviso-basket-button-wrapper { position: relative; top: 5px; } .enviso-btn { font-size: 22px; } .enviso-basket-button-items-amount { font-size: 12px; line-height: 1; background: #F18700; color: white; border-radius: 50%; width: 24px; height: 24px; min-width: 0; display: flex; align-items: center; justify-content: center; text-align: center; font-weight: bold; padding: 0; top: -13px; right: -12px; } Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Tiktok Linkedin Back to top
3 January 2018

Grote problemen, kleine oplossing

Deze week startte de laatste Change Challenge met Arne Hendriks. Wat is het voordeel van klein zijn? Heb je er weleens over nagedacht dat mensen veel minder kippen hoeven te eten als ze dezelfde grootte zouden hebben als een kip? Arne Hendriks denkt dat de wereld beter af is als de mens kleiner is, daarom bedacht hij ‘The Incredible Shrinking Man’. Hendriks’ werk is nog te zien tot en met 14 januari 2018 en is onderdeel van de tentoonstelling ‘Change the System’.

Arne Hendriks

Arne Hendriks (1971) is kunstenaar en tentoonstellingsmaker. Met het project ‘The Incredible Shrinking Man’ onderzoekt hij wat de gevolgen zouden zijn van het radicaal krimpen van de mens tot 50 centimeter. Hendriks heeft kunstgeschiedenis gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam en houdt zich bezig met speculatief onderzoek en open-design. Hendriks onderzoekt of de mens kleiner zou kunnen worden zodat de ecologische voetafdruk krimpt en of de mens bereid is om dat te doen. Hij vraagt zich af of de mens met net zoveel passie zou kunnen verlangen naar minder in plaats van meer.

Change Challenge #4

Challenge 4: Wat is het voordeel van klein zijn?

De bijna twee meter lange kunstenaar Arne Hendriks denkt dat er grote problemen worden opgelost als de mens niet groeit, maar juist kleiner wordt. Wat betekent dit voor de ruimte die mensen op aarde nodig hebben? Hoeveel, of hoe weinig zouden hele kleine mensen consumeren? Zie jij de voordelen van klein zijn?

Portretvideo van Arne Hendriks

Arne Hendriks X Change the System

Arne Hendriks wil de dominante gedachtegang dat succes gelijk staat aan groei veranderen. Om onze toekomst veilig te stellen moeten we naar een wereld die beter omgaat met haar grondstoffen en energie. Hendriks houdt kantoor in het museum en onderzoekt wat er gebeurt als de mens zou krimpen tot 50 centimeter.