:host { --enviso-primary-color: #FF8A21; --enviso-secondary-color: #FF8A21; font-family: 'boijmans-font', Arial, Helvetica,sans-serif; } .enviso-basket-button-wrapper { position: relative; top: 5px; } .enviso-btn { font-size: 22px; } .enviso-basket-button-items-amount { font-size: 12px; line-height: 1; background: #F18700; color: white; border-radius: 50%; width: 24px; height: 24px; min-width: 0; display: flex; align-items: center; justify-content: center; text-align: center; font-weight: bold; padding: 0; top: -13px; right: -12px; } Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Tiktok Linkedin Back to top
5 March 2014

Een vernieuwde collectie online

In 2010 lanceerde Museum Boijmans Van Beuningen zijn eerste Online Collectie. Uitgangspunt was het online toegankelijk maken van een selectie uit de collectie, voorzien van publieksvriendelijke teksten, afbeeldingen en eventueel verdiepende informatie. In 2010 lanceerden we met 650 objecten, dat is in de afgelopen vijf jaren stug aangevuld, waardoor er nu 8677 te zien zijnā€¦

Inmiddels was deze oude site aan vernieuwing toe. Directe aanleiding voor die vernieuwing was de snelheid van de site, maar met de vernieuwing konden gelijk ook een aantal functionaliteiten worden aangepast. Sinds een paar weken is de nieuwe nieuwe collectie website live.

Deze is significant sneller dan de vorige. Én: je kunt er op allerlei leuke manieren doorheen zoeken!

Bijvoorbeeld op alle:

  • Foto’s die voor 1965 gemaakt zijn
  • Baardmankruiken die door een anonieme maker gemaakt zijn
  • Objecten die voor DCA gefotografeerd zijn
  • Kunstwerken die in het onderwijsprogramma over het Surrealisme voorkomen

En als klap op de vuurpijl nu ook:

  • Dingen die nu in de Collectie Verrijkt te zien zijn
  • Of die in Hand Made te zien waren
  • Of schilderijen die in 1994 in de tentoonstelling ‘Van Eyck tot Bruegel’ te zien waren
  • Of in 1952 in de tentoonstelling “Tekeningen uit eigen bezit”

En véél meer!

En dan nog een paar bijzondere nieuwe features:
Bijzonder is ook dat de links van de website Alma.boijmans.nl zijn geïntegreerd in de nieuwe collectie website. Op Alma worden gebruiksvoorwerpen uit de collectie Toegepaste kunst gekoppeld aan afbeeldingen van die voorwerpen op schilderijen. Klik maar eens op ’toon voorwerpen’ in deze link.

De nieuwe collectie website biedt, vanwege de manier waarop het gebouwd is en de nieuwe features tal van nieuwe mogelijkheden die we in de loop van de komende maanden verder zullen ontwikkelen. Wordt vervolgt!

De nieuwe collectie website is ontwikkeld door Q42 in samenwerking met Lotte Meijer, vormgegeven door Thonik.

Surf ze & ontdek van alles leuks!
(En dat surfen kan ook zelfs op je smartphone, want we zijn enorm ‘responsive‘ – en heel snel)

Lotte Meijer en Catrien Schreuder