:host { --enviso-primary-color: #FF8A21; --enviso-secondary-color: #FF8A21; font-family: 'boijmans-font', Arial, Helvetica,sans-serif; } .enviso-basket-button-wrapper { position: relative; top: 5px; } .enviso-btn { font-size: 22px; } .enviso-basket-button-items-amount { font-size: 12px; line-height: 1; background: #F18700; color: white; border-radius: 50%; width: 24px; height: 24px; min-width: 0; display: flex; align-items: center; justify-content: center; text-align: center; font-weight: bold; padding: 0; top: -13px; right: -12px; } Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Tiktok Linkedin Back to top
29 April 2022

Depot app wint Webby Award

De Depot app van Depot Boijmans Van Beuningen is door de vakjury van de International Academy of Digital Arts and Sciences bekroond met een Webby Award — bekend als dé Oscars van de internetwereld. Met de app hebben gebruikers de Rotterdamse collectie altijd op zak.

Deze week werden de gerenommeerde Webby Awards uitgereikt en de Depot app heeft gewonnen in de categorie Apps and Software, Art, Culture, and Events 2022. Hiermee is het onderscheiden als de beste app ter promotie en verbetering van de ervaring van kunst, events en culturele instellingen. De jaarlijkse Webby Awards worden uitgereikt door de International Academy of Digital Arts and Sciences, de vooraanstaande organisatie ter onderscheiding van uitblinkers op het internet. Eerdere winners waren bijvoorbeeld NASA, MoMA, Spotify, HBO. De Depot app werd ontwikkeld door Museum Boijmans Van Beuningen in samenwerking met IN10 en thonik.

We zijn sprakeloos en vereerd met deze internationale erkenning voor de Depot app als beste app voor kunst, events en culturele instellingen. Eerlijk is eerlijk, toen we drie jaar geleden besloten om de publieksbegeleiding in het depot geheel digitaal te doen voelde dat als een enorme gok. Maar dankzij een topteam en met ijzersterke partners als IN10 en thonik overtreft het resultaat alle verwachtingen. Trots op deze nieuwe, interactieve en mediarijke tool voor museale publieksinformatie.Yoeri Meessen, hoofd Educatie & publieksbegeleiding Museum Boijmans Van Beuningen

Beeldverhalen
Met de Depot app ervaren bezoekers de verhalen achter de kunstwerken in Depot Boijmans Van Beuningen. Zij scannen de QR-codes op de vitrines en de depotcompartimenten, waarmee zij de interactieve beeldverhalen kunnen bekijken en eigen verzamelingen kunnen aanleggen. In het depot staan kunstwerken uitgestald in vitrines en zijn opgeslagen in depotcompartimenten. Elke ruimte heeft een QR-code die meer informatie geeft over de kunstwerken. Veel werken hebben een interactieve story vol met feiten, weetjes, foto’s, video, audio en uitdagende kijkvragen. De app daagt bezoekers uit actief te kijken waarmee zij meer kunnen ontdekken. Bij het ontbreken van tekstbordjes is de app een welkome aanvulling op de ervaring en geeft de belangrijkste informatie bij tienduizenden werken: wie heeft het gemaakt, in welk jaar, met welke materialen en technieken, afmetingen en meer. In de app staan ook plattegronden van de zes verdiepingen van het depot, plus een overzicht van wat er op de dag van bezoek in het depot is te doen. De app is in nauwe samenwerking bedacht, ontworpen en ontwikkeld met DOOR - het cultuurlabel van IN10. De huisstijl van het depot is ontworpen door thonik. Plattegrond en dashboard in de app door Silo.

Over de Webbys
De Webbys worden sinds 1996, de beginjaren van het internet, georganiseerd door de International Academy of Digital Arts and Sciences (IADAS) – een jury-orgaan met ruim 2.000 leden. De Academy bestaat uit Executive Members, vooraanstaande experts, zakenmensen, uitblinkers, visionairs en creative beroemdheden, zoals Kerstin Emhoff, Co-Founder & CEO – PRETTYBIRD; Colleen DeCourcy, President, Wieden+Kennedy; Arlan Hamilton, Founder & Managing Partner – Backstage Capital; John Hanke, Founder & CEO – Niantic; Nikole Hannah-Jones, Creator – 1619, The New York Times; Renita Jablonski, Director of Audio – The Washington Post; Mikael Jørgensen, Founder & CEO – &Co; Monica Lewinsky, Activist, Fashion Designer & Producer; Swizz Beatz & Timbaland, Music Producers & Co-Founders – Verzuz; Vanessa Pappas, COO – TikTok; Daniel Reynolds, Vice President, Digital Media – Disney; Dara Treseder, SVP,  Head of Global Marketing & Communications – Peloton; Maya Watson, Head of Global Marketing – Clubhouse. Onder de gewone leden (Associate Members) zijn schrijvers en redacteuren van publicaties als The New York Times, Wired, Details, Fast Company, ELLE, The Los Angeles Times, Vibe en Wallpaper.