:host { --enviso-primary-color: #FF8A21; --enviso-secondary-color: #FF8A21; font-family: 'boijmans-font', Arial, Helvetica,sans-serif; } .enviso-basket-button-wrapper { position: relative; top: 5px; } .enviso-btn { font-size: 22px; } .enviso-basket-button-items-amount { font-size: 12px; line-height: 1; background: #F18700; color: white; border-radius: 50%; width: 24px; height: 24px; min-width: 0; display: flex; align-items: center; justify-content: center; text-align: center; font-weight: bold; padding: 0; top: -13px; right: -12px; } Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Tiktok Linkedin Back to top
28 July 2021

De toekomst op menskracht: visie van de Human Power Plant op de duurzame energietransitie in BoTu

Je eigen brood bakken, eigen elektriciteit opwekken, of met je lichaamswarmte je huis verwarmen: het Huis van de Toekomst experimenteert in Bospolder-Tussendijken (BoTu) met een wijk op menskracht. BoTu is één van de eerste wijken in Rotterdam die van het gas afgaat. Inwoners weten uit eigen ervaring hoe het is om zuinig en efficiënt te leven, ondanks de grenzeloze energieconsumptie om hen heen.

Het afgelopen jaar hebben bewoners, energie-experts, activisten, kunstenaars, gemeenteambtenaren en de woningbouwvereniging de kennis en krachten gebundeld en samen gewerkt aan een toekomstscenario op menskracht. 

Huis van de toekomst: André Pijnappel, MAD (Media Atelier Delfshaven)

Huis van de Toekomst te bezoeken op afspraak

In het Huis van de Toekomst is samen met Museum Boijmans Van Beuningen een tentoonstelling georganiseerd die laat zien dat menskracht een zeer duurzame energiebron is. Wat gebeurt er als heel BoTu op menskracht gaat draaien? Hoe werkt het huishouden dan? Waar wordt gekookt en gewassen? Hoe gebruiken we internet op menskracht?

Het Huis van de Toekomst is een ontmoetingsplek voor kennis en kunde over menskracht en het delen van energie. In de Powerbieb vind je allerlei duurzame oplossingen van vroeger en nu. In Energie Agora’s deelt het Huis van de Toekomst elke twee maanden resultaten en inzichten met bedrijven, instellingen en overheden die verantwoordelijk zijn voor de energietransitie. Belangrijk is daarbij dat de energietransitie ruimte biedt aan bewoners om op eigen kracht en naar eigen inzicht verbeteringen voor te stellen. De beste ideeën uit de agora’s worden in de praktijk gebrachtDe oven van Bakkerij De Eenvoud, die elke woensdag vers brood bakt met deeg van de buren, is daar een goed voorbeeld van.

Nieuwsgierig geworden naar een toekomst op eigen kracht? Bekijk de video én je bent in augustus van harte welkom in Het Huis van de Toekomst voor een rondleiding. Je kunt hiervoor contact opnemen met Moni Siegfried of kijk op www.huisvandetoekomst.org voor meer informatie over programma en openingstijden.