:host { --enviso-primary-color: #FF8A21; --enviso-secondary-color: #FF8A21; font-family: 'boijmans-font', Arial, Helvetica,sans-serif; } .enviso-basket-button-wrapper { position: relative; top: 5px; } .enviso-btn { font-size: 22px; } .enviso-basket-button-items-amount { font-size: 12px; line-height: 1; background: #F18700; color: white; border-radius: 50%; width: 24px; height: 24px; min-width: 0; display: flex; align-items: center; justify-content: center; text-align: center; font-weight: bold; padding: 0; top: -13px; right: -12px; } Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Tiktok Linkedin Back to top
10 March 2022

Museum Boijmans Van Beuningen en Feyenoord onthullen kunst van supportersherinneringen

Onbetaalbare herinneringen en voetbalmemorabilia komen samen in Depot Boijmans Van Beuningen. Modelabel Versatile Forever maakte een uniek jack, onthuld door Feyenoorder Justin Bijlow tussen eeuwenoude kunst.

Museum Boijmans Van Beuningen, voetbalclub Feyenoord en Rotterdamse ontwerpster Inez Naomi (Versatile Forever) hebben samengewerkt aan een kunstwerk dat vandaag wordt onthuld in een nieuwe 'Making Memories'-video van Feyenoord. De video is online te bekijken. Zoals een museumcollectie een afspiegeling van de samenleving koestert in eeuwenoude kunst en gebruiksvoorwerpen, zo dragen verzamelobjecten waardevolle herinneringen in zich. Het modelabel Versatile Forever maakt unieke stukken met voetbalmemorabilia. Deze mooie samensmelting van kunst en sport in de samenleving heeft een buitengewoon jack voortgebracht, gemaakt van stoffen als sjaals en vaantjes die door supporters en de club zijn aangeleverd. Het jack, een verzameling voetbalherinneringen op zich, onthult Feyenoord-doelman Justin Bijlow in ‘s werelds eerste publiek toegankelijke kunstdepot. Twee Rotterdamse iconen, Feyenoord en Boijmans vinden elkaar in dit project.

Onthulling tijdens Europa Conference League 
Feyenoord lanceert de video vandaag, de dag van de eerste wedstrijd in de achtste finale van de Europa Conference League. Het team vervolgt het Europese avontuur donderdagavond in Belgrado met een uitwedstrijd tegen FK Partizan en is, zoals in de eerste ‘Making Memories’-video januari dit jaar al werd aangekondigd, klaar om nieuwe herinneringen te gaan maken.

Het Versatile Forever jack is vanaf dinsdag 15 maart 2022 te zien in Depot Boijmans Van Beuningen. Bestel hier je tickets. 

"Herinneringen zijn speciaal en iedere Feyenoord-supporter heeft ze. De mooie verhalen die bij een sjaal of wedstrijdkaartje horen zijn voor de eeuwigheid. Daarom zijn de objecten zelf heel waardevol. Het is dan ook extra bijzonder dat supporters hun vaantje, sjaal of ticket dat herinnert aan een Europees avontuur van Feyenoord met ons wilden delen. Dit jack is kunst geworden door en voor Feyenoorders. Het inspireert ons op weg naar nieuwe herinneringen."
- Commercieel directeur van Feyenoord Joris van Dijk

Versatile Forever jack, foto: Willem de Kam

"Deze samenwerking laat zien hoe Rotterdammers en Feyenoord-supporters verzamelen en herinneringen koesteren. Museum Boijmans Van Beuningen verzorgt de kunstcollectie van Rotterdam en Rotterdammers. Het museum is trots om deel uit te maken dit project waarmee helden uit de sport en kunst samenkomen in het depot."
- Ina Klaassen en Sjarel Ex, directie Museum Boijmans Van Beuningen

Versatile Forever jack in Depot Boijmans Van Beuningen, foto: Willem de Kam

"Versatile Forever gebruikt voor al haar kledingcollecties bestaand materiaal, dat middels upcycling een tweede leven krijgt. Hierbij wordt veelal gebruik gemaakt van voetbalgerelateerd materiaal en inspiratie onttrokken uit de krachtige saamhorigheid onder supporters. Toen Feyenoord ons benaderde voor deze samenwerking, voelde dit dan ook meteen als een perfecte match. Verzamelobjecten met unieke verhalen en herinneringen worden voortgezet in een uniek design, met Depot Boijmans Van Beuningen als buitengewoon uniek podium. Het is een eer om met deze grote Rotterdamse iconen samen te mogen werken."
- Ontwerpster Inez Naomi van het merk Versatile Forever

Versatile Forever jack, foto: Willem de Kam