:host { --enviso-primary-color: #FF8A21; --enviso-secondary-color: #FF8A21; font-family: 'boijmans-font', Arial, Helvetica,sans-serif; } .enviso-basket-button-wrapper { position: relative; top: 5px; } .enviso-btn { font-size: 22px; } .enviso-basket-button-items-amount { font-size: 12px; line-height: 1; background: #F18700; color: white; border-radius: 50%; width: 24px; height: 24px; min-width: 0; display: flex; align-items: center; justify-content: center; text-align: center; font-weight: bold; padding: 0; top: -13px; right: -12px; } Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Tiktok Linkedin Back to top

Zuid. Boijmans Van Beuningen

Museum Boijmans Van Beuningen is actief op Hillevliet 90, een verbintenis tussen Rotterdam-Noord en -Zuid.

Adres: Hillevliet 90
Socials: @zuid.boijmans
Openingstijden: Gratis entree elke woensdag en zaterdag van 11.00 - 17.00 uur
Kunstworkshops:
Gratis entree elke woensdag en zaterdag van 14.00 - 16.00 uur

Veel makers zijn er thuis, het culturele leven bruist en scholen werken aan de toekomst van de stad. In Zuid. voeren we het gesprek over wat er te leren is van Zuid, maar delen we ook kennis met bewoners van de wijk. Iedereen is welkom bij deze ontmoetingsplaats waar bewoners, leerlingen en talentvolle makers samenkomen, zelf activiteiten kunnen organiseren of er aan deelnemen. Hier zijn we aan het werk met makers, maatschappelijke partners en sleutelfiguren uit de buurt. Onze locatie in Hillevliet is géén museumdependance met tentoonstellingen, maar een eerste stap in een breder programma op Rotterdam-Zuid.

Op de hoogte blijven van events en projecten bij Zuid. Boijmans Van Beuningen? Klik hier om je aan te melden. 

Zien en doen

Zuid. gaat met bewoners uit de buurt op zoek naar de verbinding tussen hedendaagse culturen in de stad en de collectie van het museum. Er worden activiteiten, projecten en workshops georganiseerd waarbij jong en oud in aanraking komt met kunstenaarschap. 

Bekijk het programma
Zien en doen

Projecten

Bekijk hier de verschillende kunstprojecten die in de afgelopen tijd op Zuid. hebben plaatsgevonden. Heb je vragen of wil je meer weten over een project? Neem dan contact met ons op!

Bekijk de projecten
Projecten
Beeld: Tomas Mutsaers

Zuid. Samenwerkruimte

De Zuid. Samenwerkruimte is een nieuwe plek voor iedereen uit het Boijmans netwerk om te werken, te ontmoeten of om groepssessies te organiseren. De co-operation space is dagelijks open en ook te reserveren voor groepsgebruik.

Lees meer
Zuid. Samenwerkruimte
Zuid. Samenwerkruimte. Beeld: Wendy Varela

De voormalige Technische School

Zuid. Boijmans Van Beuningen is gevestigd in de voormalige technische school op Hillevliet 90, midden in stadsdeel Feijenoord. In dit pand werken we samen met onder meer RASL (Rotterdam Arts and Sciences Lab), Straatliefde en ondernemers uit de wijk aan een nieuw interconnectief publiek concept op het snijvlak tussen cultuur, welzijn en onderwijs.

Van presentatieruime tot bureau of groot lokaal; er is ruimte om te werken, te ontmoeten en mee te bouwen aan een nieuwe community met een positieve impact op de stad. De voormalige school krijgt zijn functie terug als plek om te leren en te maken.

De voormalige Technische School
Beeld: Mark Bolk

Fondsen Zuid.

Zuid. Boijmans Van Beuningen wordt mogelijk gemaakt door de ondersteuning van verschillende fondsen: Fonds 21, Mondriaan Fonds, Innovatielabs en Prins Bernhard Cultuurfonds Zuid-Holland. Lees meer over de bijdrage van deze fondsen.

Lees meer
Fondsen Zuid.

Thuis op Zuid. Een ooggetuigenverslag.

Sinds 2020 werkt Museum Boijmans Van Beuningen op Zuid in een voormalige technische school aan de Hillevliet aan een nieuw hybride museaal concept samen met partners uit de culturele sector, het maatschappelijke veld en het onderwijs. Hier combineren we kunst en erfgoed met talentontwikkeling en werkgelegenheid.

Ons motto op Zuid. is ‘learning by doing’, want we zijn ervan overtuigd dat deze opgaven alleen met beide voeten in de wijk aan te pakken zijn. Toch is enige kritische afstand altijd van belang in een leerproces. Het is daarom dat we schrijver, onderzoeker en adviseur Nathalie Hartjes hebben uitgenodigd om ons te volgen op Zuid. Dit essay is daarvan het resultaat. Veel dank en we hopen dat ook andere kunnen leren van datgene dat ons een stap verder helpt.

Maak mee, leer mee

Wil je net als wij meewerken en leren op Zuid, neem dan contact op met Birgit van Beek, zuid@boijmans.nl of 010-4419672.