:host { --enviso-primary-color: #FF8A21; --enviso-secondary-color: #FF8A21; font-family: 'boijmans-font', Arial, Helvetica,sans-serif; } .enviso-basket-button-wrapper { position: relative; top: 5px; } .enviso-btn { font-size: 22px; } .enviso-basket-button-items-amount { font-size: 12px; line-height: 1; background: #F18700; color: white; border-radius: 50%; width: 24px; height: 24px; min-width: 0; display: flex; align-items: center; justify-content: center; text-align: center; font-weight: bold; padding: 0; top: -13px; right: -12px; } Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Tiktok Linkedin Back to top
26 September 2023

Vanaf 29 september 2023 te zien: ‘Museum Boijmans Van Beuningen at Rijksmuseum’

Vanaf aanstaande vrijdag 29 september zijn ruim 80 stukken uit de collectie van Museum Boijmans Van Beuningen te zien in het Rijksmuseum in Amsterdam. De tentoonstelling in het Rijks is zo divers en prikkelend als verwacht mag worden van onze collectie.

De bezoeker ziet De toren van Babel van Pieter Bruegel, Het portret van Armand Roulin van Vincent van Gogh en de sculptuur Petit danseuse de quatorze ans van Edgard Degas naast hedendaags werk van Cindy Sherman, Sarah Lucas en een Infinity Room van Yayoi Kusama. Rembrandts Titus aan de lezenaar, De marskramer van Jeroen Bosch en Salvador Dalí’s Shirley Temple zijn te zien, net als een sculptuur van Donald Judd in het atrium van het museum en de Double Steel Cage Piece van Bruce Nauman. Aan de gevel van het museum is Ugo Rondinone’s Breathe, Walk, Die bevestigd – en zo dag en nacht te zien voor elke passant die het Rijksmuseum passeert aan de Museumpleinzijde.

Boijmans op reis

De renovatie en vernieuwing van ons eigen monumentale museumgebouw zijn de voornaamste inspiratie geweest tot het opzetten van deze tentoonstelling bij onze collega’s van het Rijksmuseum in Amsterdam. Een van de meest vooraanstaande collecties van Nederland te zien in een van de meest prestigieuze musea van ons land: het geeft de bezoeker de uitgelezen kans om al het geliefde werk weer eens samen te zien in een museale setting.

‘Museum Boijmans Van Beuningen at Rijksmuseum' is te zien van 29 september 2023 tot en met 14 januari 2024 in de Philipsvleugel van het Rijksmuseum in Amsterdam.

Beeld in header: Ugo Rondinone, Breathe, Walk, Die, 2014, collectie Museum Boijmans Van Beuningen, Rotterdam. Aankoop met steun van VriendenLoterij, 2016. Foto: Rijksmuseum / Kelly Schenk.