:host { --enviso-primary-color: #FF8A21; --enviso-secondary-color: #FF8A21; font-family: 'boijmans-font', Arial, Helvetica,sans-serif; } .enviso-basket-button-wrapper { position: relative; top: 5px; } .enviso-btn { font-size: 22px; } .enviso-basket-button-items-amount { font-size: 12px; line-height: 1; background: #F18700; color: white; border-radius: 50%; width: 24px; height: 24px; min-width: 0; display: flex; align-items: center; justify-content: center; text-align: center; font-weight: bold; padding: 0; top: -13px; right: -12px; } Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Tiktok Linkedin Back to top
5 January 2023

Steve McQueen’s Sunshine State in depot tijdens IFFR 2023

Het International Film Festival Rotterdam (IFFR) presenteert 'Sunshine State', een kunstwerk van Steve McQueen gemaakt in opdracht van IFFR. Het werk wordt gepresenteerd in het depot, het is te zien van 26 januari tot en met 12 februari 2023. 

Sunshine State                                                                                                       
Sunshine State is McQueens eerste nieuwe installatie sinds zijn kunstwerk Year 3 in Tate Britain in 2019. Sunshine State is een multichannel video project bestaande uit twee schermen die naast elkaar zijn geplaatst. Het werk start met een brandende zon die zich ontrafelt, terwijl daarnaast beelden verschijnen en geanalyseerd worden uit het muzikale drama The Jazz Singer (1927), met de beroemde zanger Al Jolson in de hoofdrol. De film staat bekend als de eerste "talkie" in de filmgeschiedenis die gebruik maakte van gesynchroniseerde dialoog.

Waar is het te zien?                                                                                                         
Op de vijfde verdieping van het depot bevindt zich de grote zaal die door de Stichting Droom en Daad wordt geprogrammeerd of door hen aan derden wordt uitgeleend voor gebruik. De tentoonstelling Sunshine State van Steve McQueen is de eerste tentoonstelling die hier plaatsvindt sinds de opening van het gebouw in november 2021. Stichting Droom en Daad is een filantropisch fonds dat sinds 2017 investeert in projecten die bijdragen aan een mooi en aantrekkelijk Rotterdam voor bewoners en bezoekers. 

Praktische informatie                                                                                                         
De installatie op de vijfde verdieping is voor alle depotbezoekers te zien. Filmfestivalbezoekers kunnen een kortingsticket voor een depotbezoek aanschaffen en een filmticket van de betreffende dag tonen bij binnenkomst. Na afloop van het Filmfestival op 5 februari is Sunshine State nog te zien tot en met 12 februari, dus ook tijdens Rotterdam Art Week. Publiek kan dan met de reguliere tickets een bezoek brengen aan de tentoonstelling in het depot.