:host { --enviso-primary-color: #FF8A21; --enviso-secondary-color: #FF8A21; font-family: 'boijmans-font', Arial, Helvetica,sans-serif; } .enviso-basket-button-wrapper { position: relative; top: 5px; } .enviso-btn { font-size: 22px; } .enviso-basket-button-items-amount { font-size: 12px; line-height: 1; background: #F18700; color: white; border-radius: 50%; width: 24px; height: 24px; min-width: 0; display: flex; align-items: center; justify-content: center; text-align: center; font-weight: bold; padding: 0; top: -13px; right: -12px; } Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Tiktok Linkedin Back to top
9 June 2023

Zuid. Boijmans Van Beuningen presenteert Open Call 2023

Kunstenaars en kunstenaarscollectieven opgelet! Zuid. Boijmans Van Beuningen biedt een kunstopdracht aan voor kunstenaars die met hun werk nieuwe verbindingen zoeken tussen kunst, erfgoed en lokale gemeenschappen.

Ben je een kunstenaar of kunstenaarscollectief dat werkt op het gebied van sociale kunstpraktijken verbonden met het lokale en mondiale zuiden? Ben je klaar voor de volgende stap in je carrière? Staat collectief leren, participatie en het creatieve proces centraal in je praktijk? Sta je ervoor open om lokale gemeenschappen bij je werk te betrekken? Meld je aan voor de Open Call 2023 van Zuid. Boijmans Van Beuningen!

Elk nieuw kunstwerk in opdracht van Zuid. speelt in op het idee van collectief leren, participatie en sociale praktijken. Kunstenaars worden uitgenodigd om samen te werken met bewoners, kinderen of organisaties in de buurt.

Onderdeel van het programma is om actief deel te nemen aan het brede scala aan activiteiten dat door Zuid. en partners wordt georganiseerd. Van de kunstenaars wordt verwacht dat zij tijdens de opdrachtperiode een plan presenteren voor een interactief bezoekersprogramma.

Interesse? Klik op de onderstaande button voor meer informatie en meld je aan!