:host { --enviso-primary-color: #FF8A21; --enviso-secondary-color: #FF8A21; font-family: 'boijmans-font', Arial, Helvetica,sans-serif; } .enviso-basket-button-wrapper { position: relative; top: 5px; } .enviso-btn { font-size: 22px; } .enviso-basket-button-items-amount { font-size: 12px; line-height: 1; background: #F18700; color: white; border-radius: 50%; width: 24px; height: 24px; min-width: 0; display: flex; align-items: center; justify-content: center; text-align: center; font-weight: bold; padding: 0; top: -13px; right: -12px; } Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Tiktok Linkedin Back to top
21 February 2020

Ontwerp Museum Boijmans Van Beuningen door Mecanoo architecten

Zojuist, op 21 februari 2020, heeft de gemeente Rotterdam bekend gemaakt dat Mecanoo architecten het ontwerp gaat maken voor de grootschalige renovatie en vernieuwing van Museum Boijmans Van Beuningen.

Het museum is verheugd met de keuze voor Mecanoo, dat onder leiding van Francine Houben tezamen met de gemeente Rotterdam en het museum het ontwerpproces ingaat. Samen met de inwoners van Rotterdam en de internationale kunstwereld kijken directie en museummedewerkers uit naar het toekomstige en vernieuwde Museum Boijmans Van Beuningen, dat in 2026 de deuren aan het Museumpark weer opent.

Directeuren Ina Klaassen en Sjarel Ex van Museum Boijmans Van Beuningen zijn opgetogen over de keuze voor Mecanoo en zien er naar uit om met het team van dit internationale topbureau, een museum van allure te verwezenlijken in onze wereldstad Rotterdam. “De stad en de collectie verdienen het en wij zijn iedereen die zich achter het museum schaart dankbaar voor de steun en de lange adem. Met de keuze voor Mecanoo kijken we uit naar een gastvrijer museum met een intense publiekservaring en een prachtige verbinding met het Museumpark en de straat.”

Lees hier het persbericht van de Gemeente Rotterdam.