:host { --enviso-primary-color: #FF8A21; --enviso-secondary-color: #FF8A21; font-family: 'boijmans-font', Arial, Helvetica,sans-serif; } .enviso-basket-button-wrapper { position: relative; top: 5px; } .enviso-btn { font-size: 22px; } .enviso-basket-button-items-amount { font-size: 12px; line-height: 1; background: #F18700; color: white; border-radius: 50%; width: 24px; height: 24px; min-width: 0; display: flex; align-items: center; justify-content: center; text-align: center; font-weight: bold; padding: 0; top: -13px; right: -12px; } Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Tiktok Linkedin Back to top
27 July 2023

Komt eraan: Boijmans @ Rijksmuseum!

Vanaf eind september te zien in het Rijksmuseum Amsterdam: een flinke greep uit de collectie van Museum Boijmans Van Beuningen. Ruim 90 kunstwerken worden thematisch geëxposeerd in de Philipsvleugel van het Rijks. De tentoonstelling biedt de mogelijkheid om topwerken in een andere museale setting te zien. Zeker nu het museumgebouw in Rotterdam gesloten is voor renovatie en vernieuwing een uitgelezen kans voor de bezoeker.

Zowat alle periodes en stromingen die Museum Boijmans Van Beuningen heeft verzameld in de rijke historie van de collectie – sinds 1849 - komen aan bod. Denk aan het Portret van Armand Roulin van Vincent van Gogh, De Marskramer van Jheronimus Bosch en Edgar Degas’ sculptuur La petit danseuse de quatorze ans. Er is werk van Piet Mondriaan en Peter Paul Rubens te zien, en Cindy Sherman, Pablo Picasso, Salvador Dalí en Bruce Nauman. De Toren van Babel van Pieter Bruegel ontbreekt ook niet. Het atrium van de Philipsvleugel wordt opgesierd met een werk van Donald Judd en aan de buitenzijde van het museum aan het Museumplein is Ugo Rondinone’s Breathe, Walk, Die voor elke passant te zien.

Een kunstwerk dat we er nog uit willen lichten is Yayoi Kusama’s Infinity Room – Phalli’s Field (Floor Show). Zonder meer een van de meest geliefde werken uit de MBVB-collectie. Het is de afgelopen maanden grondig gereinigd door een team van restauratoren. Het werk is in het verleden niet vaak te zien geweest en voor het eerst sinds de sluiting van het museumgebouw in 2019 is het in het Rijks weer te bezoeken!

Museum Boijmans Van Beuningen at Rijksmuseum is van 29 september 2023 tot en met 14 januari 2024 te zien in de Philipsvleugel van het Rijksmuseum Amsterdam.

Vincent van Gogh, Portret van Armand Roulin, 1888. Collectie Museum Boijmans Van Beuningen
Vincent van Gogh, Portret van Armand Roulin, 1888. Collectie Museum Boijmans Van Beuningen