Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Back to top

Zilveren Opening Depot 25, 26 en 27 September uitverkocht

Het depot is in het najaar van 2021 helemaal klaar, ingericht en functionerend. Wij willen jou niet zo lang laten wachten en je nu alvast de gelegenheid geven het lege gebouw van binnen te bekijken. In het laatste weekend van september is het depot en ook het dakterras gedurende drie dagen te bezoeken.

Het evenement is volledig uitverkocht. Het gekozen tijdslot kan na het boeken niet meer worden aangepast.

De Zilveren Opening is de eerste openstelling van het nog in afbouw verkerende Depot Boijmans Van Beuningen, waarin de architectuur van het gebouw -nog zonder de collectie erin- aan het publiek wordt getoond.

Na de Zilveren Opening sluiten de deuren weer voor ongeveer een jaar. In die tijd wordt de collectie, bestaande uit ruim 151.000 kunstwerken, ingehuisd, het atrium ingericht, de depot- en atelierruimtes afgetimmerd, het restaurant gereedgemaakt en het gehele gebouw voorzien van wayfinding. Met de Gouden Opening in het najaar van 2021 gaat het depot écht open.

Depot open

vrijdag 25 september: 14.00 tot 20.00 uur
zaterdag 26 en zondag 27 september: 11.00 tot 20.00 uur

De tickets zijn helaas niet meer beschikbaar. Het evenement is volledig uitverkocht.

Mocht je geen ticket hebben kunnen bemachtigen, geen nood, wij verzorgen een online programma met mooie beelden en video's . En op vrijdag een mooie Facebook live-uitzending. Wil je nu alvast een rondleiding door het gebouw krijgen? Bekijk dan de videovlogs 'Achter de spiegels'. In deze serie van negen video's neemt Wout Braber, hoofd huisvesting en onderhoud, je mee door het hele gebouw en geeft op alle verdiepingen uitleg.

Voor tickethouders geldt dat vanwege covid-19 wij zijn gehouden aan het volgen van de richtlijnen van de overheid en het RIVM. Het bezoek wordt daardoor sterk gereguleerd. Toegang tot de Zilveren Opening is uitsluitend mogelijk met geldig toegangsbewijs in het daarvoor gereserveerde timeslot.

Praktische informatie

Het gekozen tijdslot kan na het boeken niet meer worden aangepast. 

Neem tijdens het bezoek de RIVM-richtlijnen in acht: houd 1,5 meter afstand van anderen, kom alleen met huisgenoten en blijf thuis bij klachten.

Zowel het depot als de bouwplaats eromheen zijn rolstoeltoegankelijk. Kinderen zijn toegestaan.

Tijdens je bezoek bevind je je op een bouwplaats en draag je stevige schoenen (geen slippers of hoge hakken) en volg je altijd de aanwijzingen op van de depotmedewerkers die herkenbaar zijn aan de zilveren hesjes (toolbelt).

Bekijk de bezoek- en veiligheidsregels hier
Foto: Ossip van Duivenbode.
Foto: Ossip van Duivenbode.