:host { --enviso-primary-color: #00BAFF; --enviso-secondary-color: #00BAFF; font-family: 'boijmans-font', Arial, Helvetica,sans-serif; } .enviso-basket-button-wrapper { position: relative; top: 5px; } .enviso-btn { font-size: 22px; } .enviso-basket-button-items-amount { font-size: 12px; line-height: 1; background: #F18700; color: white; border-radius: 50%; width: 24px; height: 24px; min-width: 0; display: flex; align-items: center; justify-content: center; text-align: center; font-weight: bold; padding: 0; top: -13px; right: -12px; } Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Back to top
t/m 20 mei 2012

Verwante verzamelingen

Museum Boijmans Van Beuningen bracht twee bijzondere verzamelingen voor het eerst bij elkaar. De verzamelingen van de broers Jan en Wietse van den Noort sluiten op elkaar en bieden een breed overzicht van de teken- en vooral prentkunst. Een uitgebreide selectie uit deze ‘verwante verzamelingen’ was te zien vergezeld van een publicatie.

Het museum toonde een uitgebreide selectie van deze ‘verwante verzamelingen’, waarmee een gevarieerd overzicht gegeven werd van de Franse en Nederlandse teken- en prentkunst. Met werk van onder meer Rembrandt, Goya, Redon, Kees van Dongen en Co Westerik. De nadruk lag hierbij op twee gebieden: u kon kennismaken met zowel de Franse prentkunst van de negentiende eeuw als de Nederlandse van rond 1900 en de twintigste eeuw.

Omvangrijke selectie teken- en prentkunst

De opstelling geeft een opeenvolging in de tijd weer. Eerst zijn er voorbeelden te zien van de oudere prentkunst uit de zestiende, zeventiende en achttiende eeuw. Vervolgens doorloopt u de omvangrijke selectie, waarin vooral de Franse prentkunst van de negentiende eeuw domineert, aangevuld met werk van kunstenaars uit andere landen. Een van de zalen is in zijn geheel gewijd aan het werk van Nederlandse kunstenaars, waarin wordt begonnen met voorbeelden uit de negentiende eeuw en afgesloten met eigentijdse grafiek en tekeningen.

Publicatie

Publicatie

Hans Locher, voormalig directeur van het Gemeentemuseum in Den Haag, heeft in samenspraak met Jan en Wietse van den Noort zowel deze tentoonstelling samengesteld als de rijk geïllustreerde publicatie, die vanaf 11 februari te koop is in de museumwinkel en online in de webshop. ISBN: 978-90-6918-254-4

€ 25 Bestel