:host { --enviso-primary-color: #00BAFF; --enviso-secondary-color: #00BAFF; font-family: 'boijmans-font', Arial, Helvetica,sans-serif; } .enviso-basket-button-wrapper { position: relative; top: 5px; } .enviso-btn { font-size: 22px; } .enviso-basket-button-items-amount { font-size: 12px; line-height: 1; background: #F18700; color: white; border-radius: 50%; width: 24px; height: 24px; min-width: 0; display: flex; align-items: center; justify-content: center; text-align: center; font-weight: bold; padding: 0; top: -13px; right: -12px; } Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Tiktok Linkedin Back to top
t/m 29 november 2009

Rinus van den Bosch

Vanaf 5 september 2009 presenteerde het museum een selectie van meer dan honderd werken van de Haagse kunstenaar Rinus van den Bosch (1938 – 1996). De selectie bestond uit tekeningen, schilderijen en objecten. Hij heeft een veelzijdig oeuvre nagelaten, bestaande uit onder meer tekeningen en schilderijen. Een groot deel van het oeuvre van Rinus van den Bosch is tot op de dag van vandaag bewaard gebleven in zijn atelier. Deze tentoonstelling belicht aan de hand van een selectie van voornamelijk tekeningen uit zijn atelier de kwaliteiten van deze kunstenaar.

In zowel figuratieve tot abstracte lijntekeningen en schilderijen met veelal poëtische titels toont Rinus van den Bosch de wereld en de mensen daarin. De minimale lijnvoering in de tekeningen is trefzeker. Zijn visie op de actualiteiten en het Den Haag van de jaren zeventig weet hij in deze lijnen te vatten. De schilderijen worden gekenmerkt door eenvoud, kleur en humor.

Catalogus

Naast de publicatie ‘Rinus’ met bijdragen van o.a. Peter Struycken, Dick Matena en Wim Beeren, was ook het biografisch essay ‘Flarden van een stem: Rinus van den Bosch (1938 - 1996)’ door Willem Otterspeer vanaf 19 september te koop in de museumwinkel. Tevens was het boek ‘Eidènai’ (weten dat door zien ontstaat) uit 1987, samengesteld door Rinus van den Bosch, en zijn compositie 'Regenlicht' aldaar verkrijgbaar.

Opening

Op zaterdag 19 september openden schrijvers Tommy Wieringa, Willem Otterspeer en A.L. Snijders om 14.00 uur de tentoonstelling in het Auditorium. Tevens werden de twee nieuwe boeken over Rinus van den Bosch gepresenteerd.

Meer informatie over de kunstenaar: www.rinusvandenbosch.nl