Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Back to top
t/m 19 april 2012

Muurschildering Angela Bulloch

Museum Boijmans Van Beuningen en Witte de With Center for Contemporary Art werkten samen aan een paralleltentoonstelling. Gelijktijdig met Angela Bullochs solotentoonstelling SHORT BIG DRAMA in Witte de With was haar muurschildering BODYSPACEMOTIONTHINGS (2011) te zien in een van de zalen van Museum Boijmans Van Beuningen naast werken van Donald Judd en Christopher Wool uit de collectie.

De muurschildering BODYSPACEMOTIONTHINGS (2011) maakt deel uit van de Rules Series, die de Canadese kunstenaar Angela Bulloch (1966) vanaf de jaren negentig ontwikkelde. De serie bestaat uit een groeiende verzamelingen van regels en normen, die zij verwerkt in monumentale wandschilderingen. De tekst op deze schildering verwijst naar de instructies die aan het publiek werden gegeven bij de installatie BodySpaceMotionThings van Robert Morris in Tate Modern in 2010. Daarnaast bevat de muurschildering tekstfragmenten uit een krantenartikel gewijd aan de vele ongevallen die plaatsvonden tijdens het gebruik van deze installatie door de bezoekers. Met haar schildering bevraagt Bulloch de rol die musea en andere instellingen moeten vervullen bij installaties die uitdagen tot interactie met het publiek.

Bulloch volgde in de jaren tachtig haar opleiding aan het Goldsmiths College in Londen en werkt momenteel in Berlijn. 

Opening in Witte de With en laatste weekend Marijke van Warmerdam

De opening van SHORT BIG DRAMA bij Witte de With op vrijdag 20 januari viel samen met het laatste weekend van de tentoonstelling ‘Marijke van Warmerdam - Dichtbij in de verte’. Tot en met 22 januari 2012 was deze te zien in Museum Boijmans Van Beuningen.

SHORT BIG DRAMA

Kijk hier voor meer informatie over de tentoonstelling SHORT BIG DRAMA op de website van Witte de With Center for Contemporary Art.