Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Back to top
t/m 26 september 2010

Max Beckmanns Familieportret - Een meesterwerk uitgelicht

In de zomer van 2010 toonde Museum Boijmans Van Beuningen het meesterwerk Familieportret L├╝tjens van de kunstenaar Max Beckmann in een bijzondere setting.

Het werk was voor het eerst te zien samen met drie onlangs verworven tekeningen, eveneens van schilder Max Beckmann. Daarnaast leende het Stedelijk Museum Amsterdam een van zijn topstukken, het zelfportret van Beckmann met zijn vrouw Quappi, uit. Deze bijzondere presentatie legde focus op Beckmanns jaren in Nederland.

Het manshoge werk van Beckmann werd begin 2009 met een grootscheepse wervingsactie aangekocht door Museum Boijmans van Beuningen. Het museum bezat al enkele bladen grafiek van Beckmann, maar geen schilderij en tekeningen. De nieuwe aanwinsten zijn een wezenlijke aanvulling op de collectie klassiek moderne werken van het museum. Het werk van Beckmann past uitstekend binnen de internationale selectie van expressionistische en realistische werken van Europese meesters als Wassily Kandinsky, Edward Munch , Franz Marc en Alexej von Jawlensky.