:host { --enviso-primary-color: #00BAFF; --enviso-secondary-color: #00BAFF; font-family: 'boijmans-font', Arial, Helvetica,sans-serif; } .enviso-basket-button-wrapper { position: relative; top: 5px; } .enviso-btn { font-size: 22px; } .enviso-basket-button-items-amount { font-size: 12px; line-height: 1; background: #F18700; color: white; border-radius: 50%; width: 24px; height: 24px; min-width: 0; display: flex; align-items: center; justify-content: center; text-align: center; font-weight: bold; padding: 0; top: -13px; right: -12px; } Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Back to top
t/m 07 februari 2010

De Nieuwste Collectie

Het werk van Robert Gober, een van de grote namen in de hedendaagse kunst, is eindelijk weer te zien in het museum.

In ‘De Nieuwste Collectie’, kunt u zijn bekende wassen onderlijf met de echte mensenharen, Untitled (torso) bewonderen. Ook bevat de tentoonstelling verschillende bruiklenen die na overleg met het museum ter beschikking zijn gesteld door de kunstenaar. Ook het aangekochte behangpapier ‘Hangende man / Slapende man’ is te zien. In vijf andere zalen hangen en staan de werken van zijn collega’s in de kunst: Sarah Lucas, Daan van Golden, Helena van der Kraan, Maria Roosen en Sharon Lockhart. Ieder op hun eigen manier sluiten zij aan bij een aspect van het werk van Gober.

Qua materiaalgebruik en stijl zijn de -in totaal vijftig- werken van de kunstenaars heel verschillend. Ook de context en de periode waarin ze tot stand zijn gekomen is anders. Maar allemaal halen ze hun inspiratie uit het dagelijks leven, de directe omgeving en intimiteit. Alledaagse objecten transformeren zij tot nieuwe vormen met een eigen identiteit.

Aan de hand van deze werken dacht het museum in het openbaar na over de eigen kunstcollectie. Aankopen uit het verleden waren in de tentoonstelling te zien naast geleende kunstwerken. De hedendaagse kunst uit de collectie van het museum wordt niet permanent tentoongesteld, maar werd getoond in presentaties als deze, alweer de tweede in een reeks.