:host { --enviso-primary-color: #00BAFF; --enviso-secondary-color: #00BAFF; font-family: 'boijmans-font', Arial, Helvetica,sans-serif; } .enviso-basket-button-wrapper { position: relative; top: 5px; } .enviso-btn { font-size: 22px; } .enviso-basket-button-items-amount { font-size: 12px; line-height: 1; background: #F18700; color: white; border-radius: 50%; width: 24px; height: 24px; min-width: 0; display: flex; align-items: center; justify-content: center; text-align: center; font-weight: bold; padding: 0; top: -13px; right: -12px; } Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Tiktok Linkedin Back to top

Rotterdam Art Week x Zuid.

Kom langs bij Zuid. Boijmans tijdens Rotterdam Art Week van 9 t/m 12 februari en laat je verrassen door kunstenaarsprojecten van Alona van Rosmalen, Fenmei Hu en Éric Van Hove.

Fenmei Hu

KOM
9 t/m 12 februari 2023 van 11:00-18:00
KOM is een langdurig project waarbij Chinees-Rotterdamse kunstenaar Fenmei Hu (Space 101) het verhaal vertelt van de eeuwenoude porseleinroute tussen China, Nederland en Rotterdam. Geïnspireerd op het Chinese landschap van haar grootmoeder toont zij met KOM een collectie rijstkommen die Hu ontving van de Chinese gemeenschap in Rotterdam. Deze porseleinen gebruiksvoorwerpen belichamen niet alleen het verhaal van oude transculturele handelsroutes, maar ook het verhaal van de migratie van mensen en de culturele uitwisseling die via Chinees porselein ontstond.

Fenmei Hu
Beeld: Wendy Varela

Éric Van Hove

Mahjouba: etappe Rotterdam-Zuid  
9 t/m 12 februari 2023 van 11:00-18:00
Neem een kijkje in de werkplaats van Éric Van Hove. In 2023 werken enkele inwoners van Rotterdam mee aan een ontwerp van een tot nu geheel in Marokko gemaakte elektrische scooter. Dit is de laatste fase van het maakproces, en na deze Rotterdamse ‘etappe’ zal de e-scooter ook daadwerkelijk in productie gaan. Kijk mee met het maakproces vanaf het begin, en ga zelf aan de slag achter in de ruimte. Dit project is niet alleen een oefening in ambacht, maar Éric creëert momenten om samen te komen en creativiteit, trots en een besef van culturele identiteit te ontdekken. 

Éric Van Hove
Beeld: Éric Van Hove

Alona van Rosmalen

Art in Motherhood
Zaterdag 11 februari 2023 van 14:00 - 17:30
Alona van Rosmalen nodigt je uit voor een middag over de rol en positie van moeders in de kunstwereld. 

Programma
14:00 - 16:00 Portfoliosessie
De dag begint met een portfoliosessie voor vrouwen, die kunnen inlopen en het gesprek aangaan met professionals uit de culturele scene. Ben je een (toekomstig) kunstenaar of heb je interesse om binnen de kunst en cultuursector door te groeien? Wees welkom!

De professionals, waaronder Nicoline van Harskamp, zitten aan tafels waar 1 tot 3 mensen kunnen aanschuiven voor een gesprek. De groep professionals heeft een brede kennis aan netwerken, fondsenwerving, kunstontwikkeling en het geven van feedback op portfolio’s. Gasten kunnen ook onderling in gesprek om zo kennis te maken met elkaar.

16:00 - 17:00 Panelgesprek
Na de eerste sessie is er een panelgesprek waarin Alona het onderwerp van moederschap verkent: Hoe wordt dit geïnstitutionaliseerd? En wat is de praktijk van ‘mothering’? Samen met onder andere Kaoutar Gadir en Shardenia Felicia worden verder verschillende kanten van moederschap belicht, vragen we welk geïdealiseerd beeld er bestaat en welk effect dit heeft op vrouwen van kleur.

17:00 - 17:30 Borrel
Na afloop van het panelgesprek ben je welkom voor een after drink en talk.

Enthousiast? Meld je aan via Eventbrite: www.eventbrite.nl/e/519560037057 / of mail naar zuid@boijmans.nl

Alona van Rosmalen
Beeld: Mark Bolk