:host { --enviso-primary-color: #00BAFF; --enviso-secondary-color: #00BAFF; font-family: 'boijmans-font', Arial, Helvetica,sans-serif; } .enviso-basket-button-wrapper { position: relative; top: 5px; } .enviso-btn { font-size: 22px; } .enviso-basket-button-items-amount { font-size: 12px; line-height: 1; background: #F18700; color: white; border-radius: 50%; width: 24px; height: 24px; min-width: 0; display: flex; align-items: center; justify-content: center; text-align: center; font-weight: bold; padding: 0; top: -13px; right: -12px; } Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Tiktok Linkedin Back to top
Voortgezet onderwijs Alle niveaus

Tussen kunst en klank i.s.m. RPhO

Prijs v.a.
€ 7,50
Locatie
Depot Boijmans Van Beuningen

Museum Boijmans Van Beuningen en het Rotterdams Philharmonisch Orkest gaan dit schooljaar voor het succesvolle programma Tussen Kunst en Klank een bijzondere samenwerking aan met het Maritiem Museum.

Bij het horen van muziek denken wij niet automatisch aan beeldende kunst en bij het zien van beeldende kunst denken wij niet meteen aan muziek. Toch liggen horen en zien dichter bij elkaar dan je in eerste instantie vermoest. Het Rotterdams Philharmonisch Orkest en Depot Boijmans van Beuningen willen met het project 'Tussen kunst en klank'middelbare scholieren laten ervaren dat deze twee verschillende disciplines veel met elkaar gemeen hebben. De combinatie van muziek en beelden kunst kan tot verrassende resultaten leiden. Beiden bezitten de kracht elkaatr te versterken en te inspireren. 

Depot Boijmans van Beuningen 
Tijdens 'Tussen kunst en klank'spelen twee ensembles bijpassende muziekstukken te midden van de gehele kunstcollectie van Museum Boijmans van Beuningen. In het Depot. het groete spiegelgebouw in Museumpark, worden meer dan 150.000 kunstwerken bewaard. Speciaal voor dit project worden een aantal kunstwerken uitgelicht. Kunstdocenten bespreken vervolgens de ervaringen van de leerlingen en vergelijken die onder andere met de keuze van de musici voor een bepaald muziekstuk. 

Praktische informatie

Locatie: Depot Boijmans van Beuningen

Data: Wo 31 mei, Do 1 juni en Vr 2 juni
Starttijden: Van 10.00-11.45 en van 12.00-13.45 uur
Kosten: €10,- per leerling (inclusief toegang tot het Depot)

Klik hier om je aan te melden
Video: Simone Lilmoes