Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Back to top
VMBO en PrO Alle niveaus

Van KIJKEN naar ZIEN, coronaproof

Duur
1h 0m
Prijs v.a.
€ 60,00
Datum
maandag 02 augustus 2021
Tijd
10:00 - 11:00 uur

Terwijl leerlingen thuis zitten worden zij tijdens dit digitale coronaproof programma aan de hand van activerende opdrachten uitgedaagd om verder en kritischer te kijken, woorden te vinden voor wat ze zien en met elkaar in gesprek te gaan.

Geschikt voor CKV-klassen.

De digitale les wordt gegeven in Microsoft Teams. Er wordt kennis gemaakt met het (digitale) museum via de 360 gradentour. De eerste opdracht daagt de leerlingen uit hun mening / oordeel / eerste reactie te geven bij een portret. De museumdocent geeft vervolgens meer informatie over de geportretteerde. Verandert hiermee de blik/mening van de leerlingen? Bij de tweede opdracht gaan de leerlingen in aparte vergaderruimten aan de slag met een tekenopdracht. Het gaat hier niet om het wel of niet goed kunnen tekenen, maar om communicatie: één leerling beschrijft het schilderij dat de groepsgenoten moeten tekenen zonder dat zij het kunnen zien. De museumdocent legt bij beide opdrachten telkens de link met kritische denkvaardigheden.

Contact

Vragen over activiteiten of boekingen? Specifieke wensen voor een (onderwijs)programma? Neem dan contact op met onze planner (telefonisch bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 uur).

Tahnee Fraser
Tahnee Fraser Planner