Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Back to top
Primair Onderwijs Groep 7 en 8

Op reis: de Nederlandse 17e eeuw, coronaproof

Duur
1h 0m
Prijs v.a.
€ 110,00

Tijdens dit digitale coronaproof programma staan verschillende schilderijen en objecten uit de 17e eeuw centraal. Wat was er anders in die tijd? Wat herkennen we nog? Was deze eeuw wel een ‘Gouden Eeuw’ voor iedereen?

Een korte voorbereidende video vertelt de leerlingen alvast kort iets over de zeventiende eeuw en de kunstwerken uit die tijd. Vervolgens maken ze online (live) kennis met een museumdocent die vertelt over het museum, aan de hand van collectiestukken verder in gaat op de zeventiende eeuw en vragen beantwoordt. Deze begeleidt en stimuleert tevens de opdracht op afstand. De leerlingen maken hierbij hun eigen hedendaagse versie van een zeventiende eeuws portret. Wat maakt een portret nou typisch zeventiende eeuws? En wie verwerft de meeste aanzien? De leerkracht krijgt vooraf een beknopte handleiding.

Voor deze les is een digibord met internetverbinding en Microsoft Teams nodig. Voor de workshop zijn materiaalsuggesties: rollen wc-papier, naald en draad, schaar, wit A4-papier, zwart papier, plastic tasjes, plakband, vuilniszakken, crêpepapier, stoffen, lappen of oude lakens. Echter, ze komen ook heel ver met alleen wit papier en plakband.

Contact

Vragen over activiteiten of boekingen? Specifieke wensen voor een (onderwijs)programma? Neem dan contact op met onze planner (telefonisch bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 uur).

Tahnee Fraser
Tahnee Fraser Planner