Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Back to top
Primair Onderwijs Groep 1 en 2

Nieuw vriendje in de klas

Duur
1h 0m
Prijs v.a.
€ 46,00

Bennie de leeuw is per ongeluk per post in de klas terechtgekomen. Wanneer de kinderen hem terugbrengen naar het museum ontmoeten ze al zijn vriendjes. De kinderen zien, horen en ontdekken van alles over de vriendschap van dit bonte gezelschap dat te zien is op verschillende schilderijen.

Je geeft zelf de voorbereidende les op school, aan de hand van uitgebreid lesmateriaal vol muziek en verhalen. In het museum ontvangt een museumdocent als papa- of mamaleeuw de klas.

Gratis busvervoer voor het basisonderwijs
Sinds oktober 2008 brengt de Boijmans Museumbus basisschoolkinderen in de regio Rotterdam gratis naar het museum en terug naar school. Hierdoor wordt het museumbezoek voor tienduizenden schoolkinderen laagdrempeliger en toegankelijker. Voor meer informatie over het rijgebied en het aanvragen van de bus klik hier.

Lespakket

Lespakket

Bij de museumles hoort een speciaal lespakket met voorbereidend lesmateriaal voor in de klas, bestaande uit een lesbrief, liedjes en een leenhandpop van Bennie de leeuw.

€ 7,50

Leerdoelen

De kinderen

  • maken op een speelse manier kennis met het begrip 'museum'
  • leren goed te kijken naar kunstwerken
  • leren gedachten, gevoelens en vragen te verwoorden

De lesdoelen sluiten aan bij Nederlands (ontwikkelen taalvaardigheid), Oriëntatie op jezelf en de wereld en Kunstzinnige Oriëntatie.