Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Back to top
Primair Onderwijs Groep 5 t/m 8

nederland <> bauhaus gr. 5-8

Duur
1h 0m
Prijs v.a.
€ 46,00

Op ontdekkingstocht in de wereld van Bauhaus. Tijdens een bezoek aan de tentoonstelling ‘nederland <> bauhaus - pioniers van een nieuwe wereld’ worden de kinderen losgemaakt en geprikkeld om op onderzoek uit te gaan.

Het is nu misschien bijna niet voor te stellen, maar de ideeën en ontwerpen van Bauhaus waren in die tijd baanbrekend en voor veel mensen haast ondenkbaar. Sobere vormen en bijna geen versiering, was dat nou mooi? Kinderen van groep 5-8 gaan met een museumdocent op onderzoek in de wereld van Bauhaus. Wat maakte de ontwerpen zo verrassend, choquerend soms? In wat voor wereld ontstond Bauhaus en hoe probeerden de kunstenaars en ontwerpers die wereld met kunst en design een beetje beter te maken? Is het te vergelijken met iets dat nu speelt misschien? Ook ontdekken kinderen de rol van de contacten en netwerken die kunstenaars, docenten en ontwerpers hadden. Facebook en Instagram avant la lettre!

De rondleiding is uit te breiden met een workshop.

Deze rondleiding is te boeken in de periode 9 februari tot en met 26 mei 2019. In verband met voorbereidingen van de renovatie van het museumgebouw is in deze periode een gedeelte van het museum te bezoeken. Zo is er een kleine opstelling hoogtepunten van de vaste collectie te zien en de tentoonstellingen ‘Nederland ⇄ bauhaus - pioniers van een nieuwe wereld’ en ‘Co Westerik – Dagelijkse verwondering’.