Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Back to top
Primair Onderwijs Alle niveaus

Boijmans in de klas

Prijs v.a.
€ 160,00

Museum Boijmans Van Beuningen biedt ook lessen aan gegeven door een museumdocent bij u in de klas. In de lessen staan kunstwerken uit het museum - van de beroemde toren van Babel tot een schilderij van Mark Rothko - centraal.

Leerlingen bestuderen en onderzoeken de kunstwerken en ideeën van kunstenaars uitgebreid: verwondering, ontdekken en onderzoeken staan centraal tijdens deze lessen. Dat doen ze door de kunstwerken goed te bekijken en bespreken, maar ook door zelf aan de slag te gaan met materialen en opdrachten. Veel aandacht gaat uit naar het ontdekken van (nieuwe) mogelijkheden. Er is geen goed of fout: er zijn verschillende perspectieven, iedereen kijkt op zijn eigen manier. Alle ideeën zijn even waardevol. Aan de hand van thema's als Niets, (For)maat, Tijd en Ruimte ontstaan op een vanzelfsprekende manier verbindingen met vakken als taal, rekenen, geschiedenis, wetenschap of technologie. De lessen worden gegeven door getrainde museumdocenten, zij kennen het museum goed en hebben ervaring in het lesgeven. In hun lessen werken zij samen met de groepsleerkracht, om zo een goede verbinding met het reguliere programma te kunnen maken. Aanwezigheid en betrokkenheid van de leerkracht is een voorwaarde. 

Niveaus

Boijmans in de klas is er voor alle niveaus. (groep 1-2, 3-4, 5-6 en 7-8)

Kosten
U kunt kiezen uit:

  • Kennismaking: een les in de klas en een in het museum. Kosten vanaf € 160,- per klas
  • Lessenserie: vier lessen in de klas en twee museumbezoeken. Kosten vanaf € 450,- per klas.

Boijmans in de klas wordt mede mogelijk gemaakt dankzij Stichting Saphir en enkele anonieme particuliere schenkers.

Contact

Vragen over een groepsbezoek, activiteit of reservering? Specifieke wensen voor een rondleiding? Neem dan contact op met onze planner (telefonisch bereikbaar op dinsdag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 uur).

Tahnee Fraser
Tahnee Fraser Planner
+31 (0)10 44 19 471 educatie@boijmans.nl