Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Back to top
Primair Onderwijs Groep 3 en 4, Groep 5 en 6

Babels bouwen

Duur
0h 0m
Datum
zondag 03 mei 2020
Tijd
09:00 - 09:00 uur

Tijdens deze Boijmans in de klas les staat het beroemde kunstwerk 'De toren van Babel' centraal (een hoogwaardige reproductie uit Japan). Wat kunnen we ontdekken op het schilderij? Hoe is het gemaakt? En hoe hoog is de toren eigenlijk?

De kinderen denken na over het bouwen van torens, over samenwerken en spraakverwarringen. Met verschillende materialen wordt vervolgens onderzocht hoe je nou eigenlijk een stevige toren bouwt. In groepen worden de leerlingen uitgedaagd om hier samen over na te denken en een echte toren te bouwen. Welk team kan het beste samenwerken? Wie verzint mooie oplossingen tijdens het proces?

Boijmans in de klas
Dit programma maakt deel uit van ons 'Boijmans in de klas' aanbod. Tijdens de renovatieperiode houden we de collectie graag zichtbaar, bekend en levendig onder scholieren. Boijmans gaat daarom naar de scholen toe in plaats van andersom. Voor primair en voortgezet onderwijs in de regio Rotterdam is het mogelijk om vanaf schooljaar 2019-2020 ‘Boijmans in de klas’ lessen online te boeken. Neem voor meer informatie, vragen of bij interesse alvast contact op met de afdeling educatie via educatie@boijmans.nl.
Boijmans in de klas wordt mede mogelijk gemaakt dankzij Stichting Saphir en enkele anonieme particuliere schenkers.