Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Back to top
Primair Onderwijs Groep 3 t/m 8

Babels bouwen

Duur
1h 15m
Prijs v.a.
€ 125,00
Locatie
Boijmans in de Klas

Tijdens deze Boijmans in de klas les staat het beroemde kunstwerk 'De toren van Babel' centraal (een hoogwaardige reproductie uit Japan). Wat kunnen we ontdekken op het schilderij? Hoe is het gemaakt? En hoe hoog is de toren eigenlijk?

De kinderen denken na over het bouwen van torens, over samenwerken en spraakverwarringen. Met verschillende materialen wordt vervolgens onderzocht hoe je nou eigenlijk een stevige toren bouwt. In groepen worden de leerlingen uitgedaagd om hier samen over na te denken en een echte toren te bouwen. Welk team kan het beste samenwerken? Wie verzint mooie oplossingen tijdens het proces?

Boijmans in de Klas

Dit programma maakt deel uit van ons 'Boijmans in de Klas' aanbod. Tijdens de renovatieperiode houden we de collectie graag zichtbaar, bekend en levendig onder scholieren. Boijmans gaat daarom naar de scholen toe in plaats van andersom. Tijdens het bezoek komen we met meerdere museummedewerkers naar de klas. Zij nemen de collectie mee en geven de les. Klik op de button hieronder voor de voorwaarden van het project.

Boijmans in de Klas wordt mede mogelijk gemaakt dankzij Stichting Saphir en enkele anonieme particuliere schenkers.

Contact

Vragen over activiteiten of boekingen? Specifieke wensen voor een (onderwijs)programma? Neem dan contact op met onze planner (telefonisch bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 uur).

Tahnee Fraser
Tahnee Fraser Planner