Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Back to top
HBO en WO Alle studierichtingen

Nederland <> Bauhaus

Duur
1h 0m
Prijs v.a.
€ 46,00

Leerlingen onderzoeken samen met een museumdocent de principes en invloed van het Bauhaus. Welke parallellen zijn er tussen toen en onze tijd te leggen?

Tijdens een bezoek aan de tentoonstelling ‘Nederland ⇄ Bauhaus - Pioniers van een nieuwe wereld’ gaan de studenten met een museumdocent op onderzoek in de wereld van Bauhaus. Ze worden net als de studenten van toen in een Vorkurs losgemaakt en bekijken en ervaren vervolgens verschillende ontwerpen: welke materialen werden gebruikt, hoe zitten de ontwerpen in elkaar, welke kleuren kozen de ontwerpers? Waarom was het voor toen zo baanbrekend, maar is deze vormentaal in onze tijd bijna niet meer weg te denken?

Deze rondleiding is te boeken in de periode 9 februari tot en met 26 mei 2019. In verband met voorbereidingen van de renovatie van het museumgebouw is in deze periode een gedeelte van het museum te bezoeken. Zo is er een kleine opstelling hoogtepunten van de vaste collectie te zien en de tentoonstellingen ‘Nederland ⇄ bauhaus - pioniers van een nieuwe wereld’ en ‘Co Westerik – Dagelijkse verwondering’.