Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Back to top
HAVO en VWO Bovenbouw

NIETS

Duur
1h 30m
Prijs v.a.
€ 165,00
Locatie
Boijmans in de Klas

‘Niets’ gaat over de zoektocht van kunstenaars naar de grenzen van wat we kunst noemen. Hoe minimaal kan een kunstwerk zijn? Bestaat er kunst dat niets voorstelt? Museum Boijmans Van Beuningen komt met collectie naar de klas en leerlingen maken zelf een tentoonstelling.

Als de leerlingen het klaslokaal binnen komen ziet het er nét een beetje anders uit dan zij gewend zijn. Tafels zijn aan de kant geschoven en er is kunst te zien: uit de collectie van het museum. De leerlingen verdiepen zich in kleine groepjes in de collectiestukken en de ideeën van de kunstenaars. Dit doen ze niet alleen van een afstandje: ze kruipen werkelijk in de huid van de maker en bedenker. Het klaslokaal verandert even in een tentoonstellingsruimte.

Foto in header: Walter Herfst

2019-2020 volgeboekt

Voor schooljaar 2019-2020 is dit programma volgeboekt. Het is nu mogelijk om tot de kerstvakantie te boeken voor schooljaar 2020-2021. 

Boijmans in de Klas

Dit programma maakt deel uit van ons 'Boijmans in de Klas' aanbod. Tijdens de renovatieperiode houden we de collectie graag zichtbaar, bekend en levendig onder scholieren. Boijmans gaat daarom naar de scholen toe in plaats van andersom. Tijdens het bezoek komen we met meerdere museummedewerkers naar de klas. Zij nemen de collectie mee en geven de les. Klik op de button hieronder voor de voorwaarden van het project.


Boijmans in de Klas wordt mede mogelijk gemaakt dankzij Stichting Saphir en enkele anonieme particuliere schenkers.

Contact

Vragen over activiteiten of boekingen? Specifieke wensen voor een (onderwijs)programma? Neem dan contact op met onze planner (telefonisch bereikbaar op dinsdag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 uur).

Tahnee Fraser
Tahnee Fraser Planner