Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Back to top
HAVO en VWO Bovenbouw

In Motion: Alles of niets

Duur
3h 0m
Prijs v.a.
€ 0,00
Datum
zondag 03 mei 2020
Tijd
09:00 - 12:00 uur
Locatie
Boijmans in de klas

Tijdens het samenwerkingsproject 'Alles of niets' met Scapino Ballet Rotterdam onderzoeken leerlingen het ontstaans- en maakproces van beeldende kunst en dans. Kan een idee ook kunst zijn? Moet het dan ook uitgevoerd worden?

‘Niets’ gaat over de zoektocht van kunstenaars naar de grenzen van wat we kunst noemen. Hoe minimaal kan een kunstwerk zijn? Bestaat er kunst dat niets voorstelt? Museum Boijmans Van Beuningen komt met collectie naar de klas en leerlingen maken zelf een tentoonstelling. Tijdens de dansworkshop van Scapino ontdekken de leerlingen de aanpak van de choreograaf Marcos Morau. Hij laat dansers zijn ideeën dansen. Hoe werkt dat, en wie is dan de maker? Optioneel is dit programma uit te breiden met de voorstelling 'Cathedral'. Hoe beleven de leerlingen deze nieuwe theatrale dansvoorstelling van Morau?

Boijmans in de Klas

Het programma 'Niets' maakt deel uit van ons 'Boijmans in de Klas' aanbod. Tijdens de renovatieperiode houden we de collectie graag zichtbaar, bekend en levendig onder scholieren. Boijmans gaat daarom naar de scholen toe in plaats van andersom. Tijdens het bezoek komen we met meerdere museummedewerkers naar de klas. Zij nemen de collectie mee en geven de les. Klik op de button hieronder voor de voorwaarden van het project.

Boijmans in de Klas wordt mede mogelijk gemaakt dankzij Stichting Saphir en enkele anonieme particuliere schenkers.