Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Back to top
HAVO en VWO Alle niveaus

In Motion

Tijdens het programma ‘in motion’, een samenwerking met Scapino Ballet Rotterdam, ontdekken leerlingen meer over de manier van werken van zowel hedendaagse choreografen als van de 17de-eeuwse meesterschilder Rubens.

Wat gebeurt er met onze beleving als we kijken vanuit het perspectief van de maker? Hoe bouw je bijvoorbeeld een spannende voorstelling op? En welke rol spelen lichaamshoudingen hierbij? Rubens neemt een verhaal als uitgangspunt en zoekt de meest treffende weergave om het te verbeelden. De dansvoorstelling ‘TWOOLS’ heeft geen thema of verhaal maar bestaat uit korte dansstukken die elkaar non-stop opvolgen. In hoeverre herkennen wij de intentie en keuzes van de maker? Wat doet dat met onze beleving? Het programma omvat een bezoek aan de tentoonstelling ‘Pure Rubens’ in Museum Boijmans Van Beuningen en een dansworkshop bij Scapino Ballet. Het programma is optioneel uit te breiden met een voorstellingsbezoek ’TWOOLS’ van Scapino Ballet’.

Contact

Vragen over een groepsbezoek, activiteit of reservering? Specifieke wensen voor een rondleiding? Neem dan contact op met onze planner (telefonisch bereikbaar op dinsdag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 uur).

Tahnee Fraser
Tahnee Fraser Planner
+31 (0)10 44 19 471 educatie@boijmans.nl