Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Back to top
HAVO en VWO Alle niveaus

Babels bouwen, coronaproof

Prijs v.a.
€ 85,00

Tijdens dit digitale coronaproof programma staat het schilderij 'De toren van Babel' centraal. Wat kunnen we ontdekken op het schilderij? Hoe hoog is de toren eigenlijk? En hoe hoog kunnen we zelf een toren bouwen?

Een korte voorbereidende video vertelt de leerlingen het verhaal over de toren van Babel en wat ze tijdens de les kunnen verwachten. Vervolgens maken ze online (live) kennis met een museumdocent die vertelt over het museum, vragen beantwoordt, de onderzoekende houding van de leerlingen stimuleert en de opdracht op afstand begeleid. Ze worden tijdens de opdracht uitgedaagd om in teams te bouwen aan een eigen toren. Wie kunnen er het beste samenwerken? En wie verzint mooie oplossingen tijdens het proces? De leerkracht krijgt vooraf een beknopte handleiding.

Voor deze les is een digibord met internetverbinding en Microsoft Teams nodig. Voor de workshop A4 papier en tape/plakband.

Contact

Vragen over activiteiten of boekingen? Specifieke wensen voor een (onderwijs)programma? Neem dan contact op met onze planner (telefonisch bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 uur).

Tahnee Fraser
Tahnee Fraser Planner