Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Back to top
HAVO en VWO Onderbouw

Babels bouwen

Duur
1h 30m
Prijs v.a.
€ 165,00
Locatie
Boijmans in de Klas

Tijdens deze ‘Boijmans in de klas' les staat het beroemde kunstwerk 'De toren van Babel' centraal (een hoogwaardige reproductie uit Japan). Wat kunnen we ontdekken op dit schilderij? Hoe is het schilderij gemaakt? En hoe hoog is die toren eigenlijk?

Het schilderij wordt naar de klas gebracht door medewerkers van het museum. Wat houdt hun werk precies in? Hoe wordt het schilderij vervoerd en verpakt? De leerlingen bekijken onder begeleiding van een museumdocent het schilderij. Wat kunnen ze allemaal ontdekken? Wat is het verhaal en hoe steekt het architectonisch in elkaar? In groepen gaan de leerlingen een zo hoog en stevig mogelijke toren bouwen. Ze worden uitgedaagd om goed samen te werken en mooie oplossingen tijdens het proces te ontdekken.

Boijmans in de Klas

Dit programma maakt deel uit van ons 'Boijmans in de Klas' aanbod. Tijdens de renovatieperiode houden we de collectie graag zichtbaar, bekend en levendig onder scholieren. Boijmans gaat daarom naar de scholen toe in plaats van andersom. Tijdens het bezoek komen we met meerdere museummedewerkers naar de klas. Zij nemen de collectie mee en geven de les. Klik op de button hieronder voor de voorwaarden van het project.

Boijmans in de Klas wordt mede mogelijk gemaakt dankzij Stichting Saphir en enkele anonieme particuliere schenkers.

Contact

Vragen over activiteiten of boekingen? Specifieke wensen voor een (onderwijs)programma? Neem dan contact op met onze planner (telefonisch bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 uur).

Tahnee Fraser
Tahnee Fraser Planner