Previous Next Facebook Instagram Twitter Back to top
MBO Alle studierichtingen

Van Kijken naar Zien

Duur
1h 30m
Prijs v.a.
€ 3,50

Als je naar een kunstwerk kijkt, zie jij dan hetzelfde als ik? De studenten worden tijdens dit programma aan de hand van activerende opdrachten uitgedaagd om verder en kritischer te kijken, woorden te vinden voor wat ze zien en met elkaar in gesprek te gaan. Stapsgewijs worden zij zich meer bewust van aannames, vooroordelen, andere perspectieven en hoe die je blik kunnen beïnvloeden. Want is kijken hetzelfde als zien?

Dit programma is ontwikkeld in samenwerking met uitgever Codename Future (o.a. van de MBO burgerschapsmethode 'De maatschappij dat ben JIJ'). Vraag hier het gratis voorbereidend lesmateriaal aan.

Dit programma maakt deel uit van de programmaregeling ‘Kunsteducatie voor mbo’ers’, een initiatief van Fonds 21 om culturele instellingen te stimuleren kwalitatief en toegankelijk aanbod te ontwikkelen voor jongeren die een mbo-opleiding volgen. Mede dank zij de steun van Fonds 21, Van Leeuwen van Lignac Stichting, Ars Donandi + W.J.O. de Vries en Tomenco Management en Consultancy kunnen we in studiejaar 2018-2019 dit programma tegen het gereduceerde tarief van € 3,50 per student (inclusief entree) aanbieden.

Bekijk onderstaande video voor een impressie van het programma:

Video: Van kijken naar zien

Mede mogelijk gemaakt door

Contact

Vragen over een groepsbezoek, activiteit of reservering? Specifieke wensen voor een rondleiding? Neem dan contact op met onze planner (telefonisch bereikbaar op dinsdag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 uur).

Tahnee Fraser
Tahnee Fraser Planner
+31 (0)10 44 19 471 educatie@boijmans.nl