Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Back to top

MBO Community of Practice

Negen culturele instellingen (waaronder Museum Boijmans Van Beuningen) hebben samen met Zadkine een uniek project opgezet. Mbo studenten van diverse beroepsopleidingen en niveaus werken gedurende zes maanden aan opdrachten binnen de deelnemende culturele instellingen. De opdrachten sluiten aan bij de beroepsopleidingen van iedere student.

Regelmatig verschijnen er berichten in de media dat er in het Middelbaar BeroepsOnderwijs (mbo) meer aandacht aan kunst en cultuur dient te worden besteed. In Rotterdam gebeurt dit al en ook nog eens op meer plekken dan iedereen denkt.

Museum Boijmans Van Beuningen, IFFRJeugdtheater HofpleinKCRMaas Theater en Dans, SKVRTENTTheater RotterdamWitte de With Contempary Art en Zadkine zijn het project ‘kunst cultuur Community of Practice’ (COP) gestart.

Door dit project leren de instellingen van de studenten wat zij kunnen doen om meer jongeren te interesseren voor kunst & cultuur. Ook kunnen zij zich profileren als een potentiële werkgever voor mbo jongeren.

De studenten krijgen een unieke ervaring om achter de schermen van culturele instellingen ervaring op te doen. De ervaring wordt opgedaan in werkzaamheden die van toepassing zijn op de beroepsopleiding. Het inzetten van kunst en cultuur in het aanbieden van een toekomstgerichte leeromgeving geeft Rotterdamse jongeren de mogelijkheid om breed te ontwikkelen.

In september 2019 is de eerste klas in dit project gestart. Na een periode van zes maanden wordt het project met een cultureel eindevent afgesloten. De studenten keren dan terug naar hun eigen mbo klas.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door Rabobank Rotterdam Fonds.

Intentieverklaring Community of Practice