Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Back to top

Tien persoonlijke reflecties op het depot

In tien filmische portretten reflecteren vijftien mensen op het depot terwijl het depot ook hen reflecteert. De geportretteerden vertellen over hun interpretatie van het nieuwe icoon, waardoor het gebouw steeds meer tot leven komt.

De collectie van Museum Boijmans Van Beuningen is wereldberoemd. Met een groeiend aantal werken en een geschiedenis van 170 jaar, is er een enorm scala aan mogelijkheden. Vanuit de behoefte om de collectie te delen, te inspireren en de kunst toegankelijk te maken, opent in 2021 Depot Boijmans Van Beuningen. De bouw van het nieuwe icoon van de stad nadert intussen rustig zijn einde. Omdat dit weerspiegelende gebouw nooit een gezicht heeft, hebben we verschillende video’s gemaakt waarin we door de ogen van anderen naar het depot kijken. Zahra Reijs regisseerde deze blikken.

Zahra Reijs (1992) is een documentairemaker/portretfotograaf uit Rotterdam. Op uitnodiging van Museum Boijmans Van Beuningen maakte ze een portret serie over het depot en haar publiek in samenwerking met Milan van Dril.