Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Back to top

SBMK & Boijmans: 'Opening up! Collection Centre Strategies’

Op 28 mei 2021 vindt de SBMK-depotdag plaats, een gezamenlijk symposium van SBMK en Museum Boijmans Van Beuningen. Wat zijn interessante recente, (inter)nationale ontwikkelingen op het gebied van museale depots?

De dag start met een exclusieve rondleiding in het nieuwe, publiek toegankelijke depot van Museum Boijmans Van Beuningen dat dan is opgeleverd, maar nog niet is ingericht.
Na de lunch spreken nationale en internationale specialisten over keuzes in toegankelijkheid voor publiek, klimaatbeheersing en duurzaamheid.

Sjarel Ex bijt het spits af, als directeur van Museum Boijmans Van Beuningen. Andere Nederlandse sprekers komen van Naturalis en Collectie Centrum Nederland (CCNL: het gezamenlijke depot van Nederlands Openluchtmuseum, Museum Paleis Het Loo, Rijksmuseum en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed). Buitenlandse sprekers komen van Prevart, Konzepte für die Kulturgütererhaltung (Winterthur), Victoria & Albert East (Londen), Sammlungszentrum Zurich en Brooklyn Museum (New York). De dag eindigt met een rondetafelgesprek en een borrel met uitzicht op het Nieuwe Depot.

Wanneer de inschrijving voor deze dag van start gaat, wordt nog bekend gemaakt via de nieuwsbrief van SBMK, Twitter en LinkedIn.

Prijs
‘Opening up! Collection Centre Strategies’ kost € 125 excl btw en € 60 voor studenten. De dag is gratis voor een aantal medewerkers van musea die jaarlijks een bijdrage betalen aan de SBMK.