:host { --enviso-primary-color: #00BAFF; --enviso-secondary-color: #00BAFF; font-family: 'boijmans-font', Arial, Helvetica,sans-serif; } .enviso-basket-button-wrapper { position: relative; top: 5px; } .enviso-btn { font-size: 22px; } .enviso-basket-button-items-amount { font-size: 12px; line-height: 1; background: #F18700; color: white; border-radius: 50%; width: 24px; height: 24px; min-width: 0; display: flex; align-items: center; justify-content: center; text-align: center; font-weight: bold; padding: 0; top: -13px; right: -12px; } Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Back to top

Geen 'Boijmans op Zuid'

Het afgelopen jaar onderzocht Museum Boijmans Van Beuningen de mogelijkheden om in Rotterdam Zuid een dependance van het museum te openen. Dit is niet gelukt. Het museum werkt verder aan nieuwe plannen bij bestaande locaties en events en brengt in 2021 de volledige collectie bijeen in het publiek toegankelijke Depot Boijmans Van Beuningen.

Museum Boijmans Van Beuningen werkte ruim een jaar aan de realisatie van een tweede locatie voor het museum. Het oude V&D gebouw op Rotterdam Zuid was de aangewezen plek om een proeftuin voor de jonge generatie te realiseren. De financiering kwam niet rond. Het museum heeft daarom moeten besluiten een punt te zetten achter het proces. Het museum is alle betrokken partijen erkentelijk voor hun betrokkenheid en inzet. Museum Boijmans Van Beuningen werkt intensief verder aan de andere Boijmans in Transit plannen, waaronder Boijmans bij de Buren, Boijmans in het Buitenland, Boijmans in de Klas en natuurlijk de opening van Depot Boijmans Van Beuningen.

Het was een droom voor het museum om op Zuid te mogen experimenteren op een eigen markante plek. We hebben er samen met de partners alles aan gedaan om het mogelijk te maken en hadden het geweldig gevonden als het was gelukt. Helaas. We gaan verder met het creëren van nieuwe mogelijkheden om “proeftuinen” voor de jonge generatie te realiseren.”

Sjarel Ex - directeur Museum Boijmans Van Beuningen.

Pop-up locaties

Het museum is nog steeds voornemens om tijdens de grootschalige renovatie en vernieuwing van het museumgebouw in het Museumpark met allerhande programmering op allerlei plekken in de stad dichtbij het publiek te blijven. Dat kan bijvoorbeeld in de vorm van tijdelijke pop-up tentoonstellingen en projecten op locaties in wijken waarbij wordt aangesloten op sociaal maatschappelijke opgaven. Nu het museumgebouw is gesloten en Depot Boijmans Van Beuningen nog in aanbouw is, is het mogelijk ruim baan te geven aan nieuwe initiatieven en experimenten.