Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Back to top

Nalaten

Herinnert u zich nog uw eerste bezoek aan het museum? Kwam u er als kind, was het een kunstwerk dat indruk maakte, werd u geraakt door een boeiend verhaal? In het museum komen vele herinneringen samen: het is een ontmoetingsplek waar generaties bezoekers elkaar vinden. Een plek om te behouden en door te geven aan de generaties na ons.

Een bijzondere manier om uw liefde voor kunst door te geven aan volgende generaties is door het museum in uw testament op te nemen. Dat kan op diverse manieren.

  • Legaat: een legaat is een in uw testament omschreven gift, een kunstwerk, een bedrag of een percentage van uw nalatenschap.
  • (Mede)erfgenaam: u kunt het museum tot erfgenaam benoemen, naast bijvoorbeeld kinderen, familieleden, vrienden en andere goede doelen.
  • Schenken bij leven, met vruchtgebruik: u schenkt (een deel van) uw vermogen aan het museum, onder voorbehoud van een jaarlijkse uitkering (vruchtgebruik) uit dit vermogen aan uzelf. Zo kunt u ook (een deel van) uw kunstcollectie schenken bij leven, zonder dat u afscheid hoeft te nemen van uw dierbare objecten. U behoudt uw collectie ‘in bruikleen’ van het museum en de volle eigendom komt het museum automatisch toe na uw overlijden.
Heeft u vragen over nalaten?

Download de brochure onderaan deze pagina. Of neem gerust vrijblijvend contact op met Sophie Rietveld, Relatiemanager begunstigers (010-4419684 / rietveld@boijmans.nl). De statutaire naam van het museum is: Stichting tot Beheer Museum Boijmans Van Beuningen. Als u advies wenst van een onafhankelijke deskundige, dan kunt u contact opnemen met een van de kantoren die bekend zijn met het museum via het Boijmans Genootschap.

Wilt u meer weten over nalaten aan het museum?

  • Nalaten-brochure Museum Boijmans Van Beuningen Download

Contact

Meer weten? Neem dan vrijblijvend contact op. We denken graag met je mee.

Sophie Rietveld
Sophie Rietveld Relatiemanager begunstigers
+31 (0)10 44.19.684 rietveld@boijmans.nl