Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Back to top

Kring Van Eyck

Een grote groep kunstliefhebbers, uit Rotterdam en ver daarbuiten, maakt elk jaar een bijzondere tentoonstelling of waardevol project mogelijk.

In 2012 droegen tientallen begunstigers bij aan de realisatie van de tentoonstelling ‘De weg naar Van Eyck’. Dit was het startschot voor de Kring Van Eyck.

In 2018 maakte de Kring Van Eyck de expositie ‘Pure Rubens’ mede mogelijk. Een unieke tentoonstelling die voor het eerst diepgaand inzicht geeft in het schetsproces van Rubens, direct in olieverf, door de unieke collecties van het Museum Boijmans Van Beuningen en Museo Nacional del Prado samen te brengen.

Tentoonstellingen maken is zeer kostbaar. Daarom is elke gift van onschatbare waarde voor de realisatie. U treedt toe tot Kring Van Eyck met een periodieke gift vanaf € 1.000 per jaar of een eenmalige gift vanaf € 5.000 waarmee u direct 5 jaar lang lid bent.

5 redenen waarom uw steun zo belangrijk is

U maakt met uw bijdrage zoveel meer mogelijk dan alleen de tentoonstelling zelf. Exposities dragen er namelijk aan bij dat:

  • ruim 300.000 bezoekers per jaar genieten van onze kunst en geïnspireerd naar huis gaan
  • zeker 3.000 gezinnen een leuke dag in het museum doorbrengen dankzij de educatieve extra’s als spelletjes, rondleidingen en meer
  • er prachtige catalogi gemaakt kunnen worden die door duizenden mensen gekocht worden
  • het museum voor ruim € 1,5 miljoen aan gratis persaandacht ontvangt
  • er elk jaar meer (buitenlandse) toeristen naar Rotterdam komen, wat een bestedingsimpuls van bijna € 6 miljoen voor de stad oplevert

Tekenles van kunstenaar Iwan Smit tijdens het Kring Van Eyck Feest 2016

3 extra’s voor u als lid van de Kring Van Eyck

Als lid van de Kring Van Eyck betrekken we u graag nauw bij het reilen en zeilen van Museum Boijmans Van Beuningen. Als dank en blijk van waardering ontvangt u jaarlijks, gedurende uw lidmaatschap, naast de Vriendenvoordelen:

  • een uitnodiging voor het Kring Van Eyck Feest voor twee personen
  • de catalogus van de tentoonstelling die met uw steun is gerealiseerd
  • met twee personen gratis toegang met de Boijmans Privilegekaart waarmee u niet meer langs de kassa hoeft en 15% korting ontvangt in de Museumwinkel

Contact

Meer weten? Neem dan vrijblijvend contact op. We denken graag met je mee.

Sophie Rietveld
Sophie Rietveld Relatiemanager begunstigers
+31 (0)10 44.19.684 rietveld@boijmans.nl