Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Back to top

Informatie onderwijs

Hier vind je algemene informatie rond het onderwijsaanbod, zoals entreeprijzen, huisregels en het gratis busvervoer voor het primair onderwijs.

Entreeprijzen voor onderwijsgroepen
De entree tot het museum is gratis voor jongeren tot en met 18 jaar (exclusief eventuele toeslagen) en hun begeleiders (maximaal 2 per 10 of 15 leerlingen gratis, afhankelijk van het type groep en bezoek). Voor studenten geldt een kortingstarief van €8,75. De kosten voor de rondleidingen en museumlessen staan bij het overzicht met alle lessen. De vermelde prijzen gelden voor programma's met Nederlands als voertaal. Voor andere talen geldt een toeslag van €15 per rondleider.

Wij accepteren ook de Cultuurkaart. Let op: de Cultuurkaart moet voor gebruik geactiveerd worden. Ga hiervoor naar de website van de Cultuurkaart.

Reserveringsvoorwaarden
Om teleurstellingen te voorkomen hanteren wij een reserveringstermijn van minimaal drie weken van tevoren. Per 15 leerlingen (voor speciaal of praktijkonderwijs per 10 leerlingen) is minstens 1 begeleider verplicht en krijgen maximaal 2 begeleiders gratis entree. De scholen zijn aansprakelijk voor gedrag van en eventueel schade die leerlingen veroorzaken in het museum. Voor schoolgroepen gelden in het museum onze huisregels.

Annuleren en doorgeven van een kleinere groepsgrootte waardoor er een rondleider/museumdocent minder nodig is, kan uitsluitend via e-mail en is kosteloos tot uiterlijk 5 werkdagen voor het museumbezoek.

Zelfstandig groepsbezoek
Scholen die zelfstandig met hun groep het museum willen bezoeken, dienen hun bezoek van te voren aan te melden. Per 10 leerlingen is minstens 1 begeleider verplicht. De scholen zijn verantwoordelijk voor de begeleiding en het gedrag van de leerlingen. In het museum gelden voor schoolgroepen onze huisregels.

Voorproefje: docentenpas
Met de Boijmans docentenpas kunnen docenten het museum altijd gratis bezoeken om ideeën op te doen of een bezoek met de klas voor te bereiden. Ook graag gebruik maken van deze pas? Stuur dan een e-mail met daarin je naam, woonadres en de naam van de school waar je werkzaam bent.

Nieuwsbrief
Op de hoogte blijven van het onderwijsaanbod van het museum? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief.

Huisregels

Kom gratis met de Boijmans Museumbus naar het museum!

Foto: Fred Ernst
Foto: Fred Ernst

Gratis busvervoer voor het basisonderwijs

Sinds oktober 2008 brengt de Boijmans Museumbus basisschoolkinderen in de regio Rotterdam gratis naar het museum en terug naar school. Hierdoor wordt het museumbezoek voor tienduizenden schoolkinderen laagdrempeliger en toegankelijker. Museum Boijmans Van Beuningen kan deze service aanbieden met de steun van particulieren en bedrijven. Tijdens de tentoonstelling 'nederland ⇄ bauhaus - pioniers van een nieuwe wereld' in voorjaar 2019 maakt Alphatron het gratis vervoer met de museumbus mogelijk.

Rijgebied Museumbus
Een voorwaarde is dat de school niet dichter dan tien minuten lopen van het museum ligt en valt binnen het rijgebied. De museumbus rijdt voor alle groepen van scholen Primair Onderwijs in Rotterdam en omstreken, binnen de regio Rotterdam, als volgt:

Barendrecht, Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs, Bleiswijk, Capelle aan den IJssel, Delfgauw, Delfshaven, Delft, Feienoord, Hillegersberg- Schiebroek, Heinenoord, Hoogvliet, IJsselmonde, Kralingen Crooswijk, Krimpen aan den IJssel, Maassluis, Negenhuizen, Oud-Verlaat, Overschie, Pernis, Pijnacker, Portugaal, Prins Alexander, Rhoon, Ridderkerk, Rotterdam, Schiedam, Schipluiden, Spijkenisse, Vlaardingen.

Om de logistiek zo efficiënt mogelijk te organiseren, geven wij er de voorkeur aan als u met twee klassen van één school tegelijk het museum bezoekt: de bus zit dan meteen vol en hoeft niet kinderen op een andere school op te halen. Dit is echter niet verplicht. Het minimum aantal leerlingen waarvoor de bus rijdt is 25 leerlingen. Het maximumaantal personen is 56 per busrit (inclusief begeleiding).

Tijdens schoolvakanties rijdt de bus ook voor vakantiescholen en buitenschoolse opvangen in dezelfde regio.

Aanvragen Museumbus
Gebruik van de Boijmans Museumbus kan alleen in combinatie met onze museumlessen. De lessen worden gegeven door ervaren museumdocenten en staan garant voor een onvergetelijke kennismaking met Museum Boijmans Van Beuningen. Bij het reserveren van één of meer museumlessen, is busvervoer aan te vragen, mits de school onder het rijgebied valt en de bus nog beschikbaar is op de betreffende datum en tijd. De bus is aan te vragen per mail.

NB: Voordat de lessen online geboekt worden dient er eerst contact opgenomen te worden met de afdeling educatie. Dit om te controleren of de bus beschikbaar is op de door u gewenste datum.


Met dank aan

De steun van particulier begunstigers en het bedrijf Alphatron maken het gratis busvervoer voor het primair onderwijs mogelijk.

Contact

Vragen over een groepsbezoek, activiteit of reservering? Specifieke wensen voor een rondleiding? Neem dan contact op met onze planner (telefonisch bereikbaar op dinsdag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 uur).

Tahnee Fraser
Tahnee Fraser Planner