Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Back to top

Informatie onderwijs

Hier vind je algemene informatie rond het onderwijsaanbod zoals entreeprijzen en huisregels.

Entreeprijzen voor onderwijsgroepen
De entree tot het museum is gratis voor jongeren tot en met 18 jaar (exclusief eventuele toeslagen) en hun begeleiders (maximaal 2 per 10 of 15 leerlingen gratis, afhankelijk van het type groep en bezoek). Voor studenten geldt een kortingstarief van €8,75. De kosten voor de rondleidingen en museumlessen staan bij het overzicht met alle lessen. De vermelde prijzen gelden voor programma's met Nederlands als voertaal. Voor andere talen geldt een toeslag van €15 per rondleider.

Wij accepteren ook de Cultuurkaart. Let op: de Cultuurkaart moet voor gebruik geactiveerd worden. Ga hiervoor naar de website van de Cultuurkaart.

Boekingsvoorwaarden
Om teleurstellingen te voorkomen hanteren wij een boekingstermijn van minimaal drie weken van tevoren. Per 15 leerlingen (voor speciaal of praktijkonderwijs per 10 leerlingen) is minstens 1 begeleider verplicht en krijgen maximaal 2 begeleiders gratis entree. De scholen zijn aansprakelijk voor gedrag van en eventueel schade die leerlingen veroorzaken in het museum. Voor schoolgroepen gelden in het museum onze huisregels.

Annuleren en doorgeven van een kleinere groepsgrootte waardoor er een rondleider/museumdocent minder nodig is, kan uitsluitend via e-mail en is kosteloos tot uiterlijk 5 werkdagen voor het museumbezoek.

Zelfstandig groepsbezoek
Scholen die zelfstandig met hun groep het museum willen bezoeken, dienen hun bezoek van te voren aan te melden. Per 10 leerlingen is minstens 1 begeleider verplicht. De scholen zijn verantwoordelijk voor de begeleiding en het gedrag van de leerlingen. In het museum gelden voor schoolgroepen onze huisregels.

Voorproefje: docentenpas
Met de Boijmans docentenpas kunnen docenten het museum altijd gratis bezoeken om ideeën op te doen of een bezoek met de klas voor te bereiden. Ook graag gebruik maken van deze pas? Stuur dan een e-mail met daarin je naam, woonadres en de naam van de school waar je werkzaam bent.

Nieuwsbrief
Op de hoogte blijven van het onderwijsaanbod van het museum? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief.

Huisregels

Met dank aan
De steun van particulier begunstigers en het bedrijf Alphatron maken gratis busvervoer voor het primair onderwijs mogelijk.

Contact

Vragen over een groepsbezoek, activiteit of reservering? Specifieke wensen voor een rondleiding? Neem dan contact op met onze planner (telefonisch bereikbaar op dinsdag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 uur).

Tahnee Fraser
Tahnee Fraser Planner