:host { --enviso-primary-color: #00BAFF; --enviso-secondary-color: #00BAFF; font-family: 'boijmans-font', Arial, Helvetica,sans-serif; } .enviso-basket-button-wrapper { position: relative; top: 5px; } .enviso-btn { font-size: 22px; } .enviso-basket-button-items-amount { font-size: 12px; line-height: 1; background: #F18700; color: white; border-radius: 50%; width: 24px; height: 24px; min-width: 0; display: flex; align-items: center; justify-content: center; text-align: center; font-weight: bold; padding: 0; top: -13px; right: -12px; } Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Back to top

Renoveren voor trotse toekomstige generaties

Museum Boijmans Van Beuningen is bezig met een grootschalige renovatie en vernieuwing.

 Daartoe heeft ook de Gemeenteraad Rotterdam op 20 december 2018 toe besloten. Het museum ambieert zijn internationale profiel verder te ontwikkelen, voortbouwend op de moderne Rotterdamse traditie en mentaliteit. Het imposante museumgebouw in het hart van Rotterdam staat inmiddels al bijna 87 jaar. In al die jaren is het eigenlijk nooit ingrijpend verbouwd. De vernieuwingen van 1972 en 2003 gebeurden in het kader van modernisering en dienden voor meer (functionele) ruimte. Het is de hoogste tijd om het prestigieuze pand om te bouwen tot een fris museumgebouw van de 21ste eeuw.

Sinds de sluiting van het museum in 2019 bouwen we hard aan het museum van de toekomst. De uitdaging is hoe we in de toekomst de ruimte bieden aan de kunst en het groeiende aantal bezoekers.

De oplossing hiervoor bedenken wij niet alleen, maar samen. De gemeente Rotterdam, Mecanoo architecten en Museum Boijmans Van Beuningen werken aan een voorlopig ontwerp dat een antwoord geeft hierop. In juni wordt het voorlopig ontwerp besproken in de gemeenteraad van Rotterdam. We nemen jullie met deze infographic graag mee in de complexe (ontwerp)opgave en in de dromen die we hebben voor het museum en de stad.

Boijmans in Transit

Volg de renovatie van Museum Boijmans Van Beuningen en zijn activiteiten tijdens deze periode via de website. 

Boijmans in Transit