Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren, analytische cookies om het gebruik van de website te kunnen meten en marketing cookies om jouw ervaring op de website nog beter te maken. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Liever geen cookies? Pas dan je cookie-instellingen aan. Wil je meer weten? Check dan onze cookies pagina.
Word Vriend
Gratis toegang tot het depot en exclusieve Boijmans-activiteiten
Het depot heeft een (letterlijk) schitterend exterieur en een spectaculair interieur. En als bezoekers de lift naar de zesde verdieping nemen, wacht hen nog een bijzondere ervaring. Daar, op het dak van het depot, heb je niet alleen uitzicht op het panorama over de stad, er is ook restaurant Renilde, prachtig gelegen in een groene oase. En dat allemaal midden in Rotterdam!
Restaurant Renilde is open van dinsdag tot en met zondag. Op dinsdag en zondag van 11.00 tot 18.00 uur (laatste ronde 17.30 uur). Woensdag tot en met zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur (lunch tot 16.00 uur, laatste ronde 16.45 uur). Voor diner is restaurant Renilde voorlopig open van woensdag t/m zaterdag tot 22.00 uur.
Restaurant Renilde op het dak
De zesde etage bevindt zich op 34,5 meter hoogte en heeft een adembenemend uitzicht op de stad Rotterdam. In het bos op het dak bevinden zich restaurant Renilde met 120 zitplaatsen en de evenementenruimte, zaal Coert, beide te bereiken via een expreslift. Ontwerpbureau Concrete ontwierp het horecaconcept. Bezoekers met een geldig entreeticket kunnen er de gehele dag terecht voor koffie, thee, lunch, een borrel of diner. Restaurant Renilde is ook na sluitingstijd geopend. Het dak is vanaf 18.00 uur gratis te bezoeken als het restaurant open is.
Zaal Coert is zowel overdag als in de avonduren exclusief te huren voor allerlei soorten bijeenkomsten (evenementen@boijmans.nl). Restaurant Renilde heeft in het seizoen een terras in de daktuin waardoor je, omringd door het groen, kunt genieten van een prachtig stadszicht.
Praktische informatie
Openingstijden
Restaurant Renilde is geopend voor koffie of lunch - exclusief voor bezoekers van het depot met een geldig entreeticket - van dinsdag tot en met zondag. Op dinsdag en zondag van 11.00 tot 18.00 uur (laatste ronde 17.30 uur). Woensdag tot en met zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur (lunch tot 16.00 uur, laatste ronde 16.45 uur). Reserveren voor koffie of lunch is niet nodig.
Restaurant Renilde is open voor diner, voorlopig van woensdag t/m zaterdag tot 23.00 uur. Reserveren kan via de widget op deze pagina.
Voor het diner bieden wij een diner carte blanche, waarbij je de keuze aan de chef laat. Je kunt kiezen uit een 4-, 5- of 6-gangendiner, met indien gewenst een wijnarrangement.
Voor een impressie van het restaurant en de gerechten, bekijk het instagram-account van restaurant Renilde.
Prijzen
Menu Renilde (aperitief, 6-gangen diner, 6 glazen wijn, water, aperitief, en koffie): 134 euro
4-gangendiner: 54 euro 5-gangendiner: 62 euro
Hollandse kaas: 13 euro
Wijnarrangement: 8 euro per glas Klein glas wijnarrangement: 5 euro per glas
Renilde kan helaas geen volledig veganistisch menu bereiden, maar we beschikken wel over een vegetarisch menu waar we trots op zijn.
Met dieetwensen en allergenen houden we zoveel mogelijk rekening maar we kunnen niet aan alle wensen en voorkeuren voldoen. Mocht je vragen hebben, neem dan contact op via renilde@boijmans.nl of geef de wensen door via ons reserveringsysteem.
Restaurant Renilde, de naam
Renilde Hammacher-van den Brande was van 1962-1978 conservator bij Boijmans. Ze legde de basis van één van de belangrijkste museale collecties moderne kunst van Nederland. Behalve onze Rothko kocht Renilde werk aan van onder andere Dalí, Magritte en Man Ray. Ook maakte ze grote tentoonstellingen in het museum zoals de legendarische Dalí tentoonstelling in 1970, die door de surrealistische meester zelf werd geopend. Renilde Hammacher overleed in 2014 op 101-jarige leeftijd.
Chef-kok Jim de Jong
Jim de Jong is chef-kok van restaurant Renilde. Jim is bekend van het gelauwerde restaurant De Jong in de Rotterdamse Hofbogen, waarvan hij eigenaar en chef was tot eerder dit jaar. Tijdens zijn beginjaren werkte Jim bij sterrestaurant Le Cirque in Den Haag dat destijds werd geleid door chef Robert Kranenborg. In het Franse Montpellier was hij vervolgens chef-de-partie bij het tweesterrenrestaurant Jardin Des Sens, voor hij in 2009 mede-eigenaar en chef werd van De jonge De Jong in Rotterdam. In 2013 opende hij zijn eigen restaurant in de Hofbogen. Jim de Jong won onder andere de Gouden Pollepel 2016 en werd in 2019 door restaurantgids GaultMillau uitgeroepen tot Jonge Topchef van het Jaar.
Video over het bezoek van DalĂ aan Rotterdam, vanuit het perspectief van toenmalig conservator Renilde Hammacher
Zaal Coert, de naam
Coert Ebbinge Wubben begon in 1941 bij Boijmans, werd in mei 1945 waarnemend directeur en van 1950-1978 directeur. Onder zijn leiding verwierf het museum in 1958 de collectie van D.G. van Beuningen, met meesterwerken van onder anderen Van Eyck, Bruegel en Titiaan. In dat jaar werd de naam Van Beuningen aan Boijmans toegevoegd. Samen met Renilde Hammacher gaf hij ook veel ruimte aan moderne kunst en nam het initiatief het museum uit te breiden met de Bodon-vleugel. Hij haalde twee legaten binnen, als belangrijke aankoopfondsen nog steeds actief, Stichting Lucas van Leyden en Stichting Fonds Van Rede. Coert Ebbinge Wubben overleed in 2014 op 99-jarige leeftijd.
Foto's: Ossip van Duivenbode.
Jim de Jong, chef-kok Restaurant Renilde. Foto: Aad Hoogendoorn.
Lokaal eten en drinken
In de keuken van restaurant Renilde wordt gekookt met ingrediënten die in het seizoen zijn, een duurzame keuze. De drankenkaart krijgt ook een regionaal karakter: zo schenken we Schiedamse jenever en passende lokale bieren.
Evenementen
Sinds de opening van Depot Boijmans Van Beuningen is Rotterdam ook een bijzondere evenementenlocatie rijker. Tegenover restaurant Renilde op de bovenste verdieping bevindt zich zaal Coert met een capaciteit tot 200 personen voor diverse soorten bijeenkomsten.
Heb je interesse en ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden, neem dan contact op via evenementen@boijmans.nl.