:host { --enviso-primary-color: #FF8EDE; --enviso-secondary-color: #FF8EDE; font-family: 'boijmans-font', Arial, Helvetica,sans-serif; } .enviso-basket-button-wrapper { position: relative; top: 5px; } .enviso-btn { font-size: 22px; color: #fff; } .enviso-basket-button-items-amount { font-size: 12px; line-height: 1; background: #FF8EDE; color: #000; border-radius: 50%; width: 24px; height: 24px; min-width: 0; display: flex; align-items: center; justify-content: center; text-align: center; font-weight: bold; padding: 0; top: -13px; right: -12px; } Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Back to top

Eten en drinken in het depot

Het depot heeft een (letterlijk) schitterend exterieur en een spectaculair interieur. En als bezoekers de lift naar de zesde verdieping nemen, wacht hen nog een bijzondere ervaring. Daar, op het dak van het depot, heb je niet alleen uitzicht op het panorama over de stad, er is ook restaurant Renilde, prachtig gelegen in een groene oase. En dat allemaal midden in Rotterdam! Reserveren mogelijk vanaf eind oktober via een reserveringsmodule op deze website (wij kunnen helaas geen reservering aannemen via telefoon).

Restaurant Renilde op het dak

De zesde etage bevindt zich op 34,5 meter hoogte en heeft een adembenemend uitzicht op de stad Rotterdam. In het bos op het dak bevinden zich restaurant Renilde met 120 zitplaatsen en de evenementenruimte, zaal Coert, beide te bereiken via een expreslift. Ontwerpbureau Concrete ontwierp het horecaconcept. Bezoekers kunnen er de gehele dag terecht voor koffie, thee, lunch, een borrel of diner. Restaurant Renilde is ook na sluitingstijd geopend. Het dak is vanaf 17.00 uur gratis te bezoeken. Zaal Coert is zowel overdag als in de avonduren exclusief te huren voor allerlei soorten bijeenkomsten (evenementen@boijmans.nl). Restaurant Renilde heeft in het seizoen een terras in de daktuin waardoor je, omringd door het groen, kunt genieten van een prachtig stadszicht.

Chef-kok Jim de Jong

Wij zijn bijzonder verheugd dat Jim de Jong chef-kok is van restaurant Renilde. Jim is bekend van het gelauwerde restaurant De Jong in de Rotterdamse Hofbogen, waarvan hij eigenaar en chef was tot eerder dit jaar. Tijdens zijn beginjaren werkte Jim bij sterrestaurant Le Cirque in Den Haag dat destijds werd geleid door chef Robert Kranenborg. In het Franse Montpellier was hij vervolgens chef-de-partie bij het tweesterrenrestaurant Jardin Des Sens, voor hij in 2009 mede-eigenaar en chef werd van De jonge De Jong in Rotterdam. In 2013 opende hij zijn eigen restaurant in de Hofbogen. Jim de Jong won onder andere de Gouden Pollepel 2016 en werd in 2019 door restaurantgids GaultMillau uitgeroepen tot Jonge Topchef van het Jaar.

Restaurant Renilde, de naam

Renilde Hammacher-van den Brande was van 1962-1978 conservator bij Boijmans. Ze legde de basis van één van de belangrijkste museale collecties moderne kunst van Nederland. Behalve onze Rothko kocht Renilde werk aan van onder andere Dalí, Magritte en Man Ray. Ook maakte ze grote tentoonstellingen in het museum zoals de legendarische Dalí tentoonstelling in 1970, die door de surrealistische meester zelf werd geopend. Renilde Hammacher overleed in 2014 op 101-jarige leeftijd.

Video over het bezoek van DalĂ­ aan Rotterdam, vanuit het perspectief van toenmalig conservator Renilde Hammacher

Zaal Coert, de naam

Coert Ebbinge Wubben begon in 1941 bij Boijmans, werd in mei 1945 waarnemend directeur en van 1950-1978 directeur. Onder zijn leiding verwierf het museum in 1958 de collectie van D.G. van Beuningen, met meesterwerken van onder anderen Van Eyck, Bruegel en Titiaan. In dat jaar werd de naam Van Beuningen aan Boijmans toegevoegd. Samen met Renilde Hammacher gaf hij ook veel ruimte aan moderne kunst en nam het initiatief het museum uit te breiden met de Bodon-vleugel. Hij haalde twee legaten binnen, als belangrijke aankoopfondsen nog steeds actief, Stichting Lucas van Leyden en Stichting Fonds Van Rede. Coert Ebbinge Wubben overleed in 2014 op 99-jarige leeftijd.

Lokaal eten en drinken

In de keuken van restaurant Renilde wordt gekookt met ingrediënten die in het seizoen zijn, een duurzame keuze. De drankenkaart krijgt ook een regionaal karakter: zo schenken we Schiedamse jenever en passende lokale bieren.

We hopen je snel te mogen verwelkomen in restaurant Renilde. Binnenkort wordt meer bekend over het menu. Houd voor de laatste informatie de website of onze sociale media (FacebookInstagramTwitter en LinkedIn) in de gaten.

Evenementen

Als Depot Boijmans Van Beuningen op 6 november zijn deuren opent, dan is Rotterdam ook een bijzondere evenementenlocatie rijker. Tegenover restaurant Renilde op de bovenste verdieping bevindt zich zaal Coert met een capaciteit tot 200 personen voor diverse soorten bijeenkomsten.

Heb je interesse en ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden, laat dan jouw gegevens achter. Als wij klaar zijn om reserveringen te ontvangen dan nemen we graag contact op.

Vul het contactformulier in