:host { --enviso-primary-color: #00BAFF; --enviso-secondary-color: #00BAFF; font-family: 'boijmans-font', Arial, Helvetica,sans-serif; } .enviso-basket-button-wrapper { position: relative; top: 5px; } .enviso-btn { font-size: 22px; } .enviso-basket-button-items-amount { font-size: 12px; line-height: 1; background: #F18700; color: white; border-radius: 50%; width: 24px; height: 24px; min-width: 0; display: flex; align-items: center; justify-content: center; text-align: center; font-weight: bold; padding: 0; top: -13px; right: -12px; } Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Tiktok Linkedin Back to top

Depot x IFFR

Het International Film Festival Rotterdam (IFFR) presenteert 'Sunshine State', een kunstwerk van Steve McQueen gemaakt in opdracht van IFFR. Het werk wordt gepresenteerd in samenwerking met Depot Boijmans Van Beuningen waar het te zien is van 26 januari tot en met 12 februari 2023.

Sunshine State is het nieuwste werk van de Oscarwinnende filmmaker en Turner Prize-winnende kunstenaar Steve McQueen. Het is de eerste tentoonstelling die in de grote zaal op de vijfde verdieping in het depot wordt gepresenteerd sinds de opening van het depot in november 2021. De presentatie, deel van IFFR's Art Directions-programma, wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Droom en Daad en is voor publiek vanaf donderdag 26 januari tot en met zondag 12 februari te bezoeken.

Sunshine State   

Sunshine State is McQueens eerste nieuwe installatie sinds zijn kunstwerk Year 3 in Tate Britain in 2019. Sunshine State is een multichannel video project bestaande uit twee schermen die naast elkaar zijn geplaatst. Het werk start met een brandende zon die zich ontrafelt, terwijl daarnaast beelden verschijnen en geanalyseerd worden uit het muzikale drama The Jazz Singer (1927), met de beroemde zanger Al Jolson in de hoofdrol. De film staat bekend als de eerste "talkie" in de filmgeschiedenis die gebruik maakte van gesynchroniseerde dialoog.

Hoe werkt het?

Filmfestivalbezoekers kunnen via de onderstaande button een kortingsticket aanschaffen. Bij aankomst in het depot toon je dan het kortingsticket voor het betreffende tijdsslot en een entreebewijs voor het IFFR (filmticket/talks/etc). 

Koop hier je depot (IFFR) kortingsticket

De installatie op de vijfde verdieping is voor al het depotpubliek met een geldig entree bewijs te bezoeken. Koop via de onderstaande button een regulier entreebewijs of toegangsticket met kortingspas (Museumjaarkaart, Rotterdampas, VriendenLoterij, etc.).

Koop hier je toegangsticket

Na afloop van het Filmfestival op 5 februari is Sunshine State nog te zien tot en met 12 februari, ook tijdens Rotterdam Art Week.

©Steve McQueen. Courtesy the artist, Thomas Dane Gallery, Marian Goodman Gallery and Pirelli HangarBicocca, Milan. Photo: Agostino Osio