Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Back to top

Eten en drinken

De Espressobar aan de voorzijde van het museum is de plek voor een kop koffie, taart of borrel. Vanwege de renovatie van het museum is een deel van het museum niet meer toegankelijk waaronder museumrestaurant Het Paviljoen. Daarom is een pop-up café ingericht in de Richard Serrazaal van het museum.

De Espressobar is ontworpen in 2008 door Simon Heijdens en biedt plaats aan ruim 60 personen. Hier kun je genieten van heerlijke koffie, verschillende lekkernijen, een divers aanbod van magazines en kranten en gratis Wi-Fi.

Kunstenaars worden uitgenodigd om de muren van de Espressobar te versieren met muurschilderingen. Momenteel is hier ‘Ook Duende’ te zien: de serie kleurige pictografische tekeningen van kunstenaars Pam Emmerik en René Daniëls.

Foto: Lotte Stekelenburg.
Foto: Lotte Stekelenburg.

Openingstijden Espressobar

Dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 17.30 uur.

De Espressobar is direct naast de entree van het museum en (ook via buitenaf) toegankelijk zonder entreeticket.

Pop-up café

Vanwege de renovatie van het museum is een deel van het museum niet meer toegankelijk waaronder restaurant Het Paviljoen. Het museum heeft geen beschikking meer over een eigen keuken en heeft daarom het menu aangepast.

In het pop-up café kun je bij de counter bestellen. We zijn een samenwerking aangegaan met BloemCool, een leverancier die werkt met dagverse producten zonder conserveringsmiddelen die zorgvuldig worden geselecteerd en gecontroleerd.  Op de menukaart staan variërend broodjes, wraps, salades en verse yoghurts. Onze patisserie is van Urban Bakery, de stadsbakkerij uit Rotterdam die bekend staat om zijn verrukkelijke ambachtelijke taarten en zoetigheden.

Duurzaamheid

Er is voor alle activiteiten in het pop-up café gezocht naar de meest duurzame oplossing. Dit is bijna overal gelukt, maar helaas niet bij het hartige assortiment. Graag vragen we je ons te helpen met het scheiden van dit plastic afval. Alle overige verpakkingsmaterialen zijn 100% duurzaam.

Openingstijden pop-up café

Dinsdag t/m zondag van 11.00 tot 16.00 uur.

Het pop-up café vind je in de Richard Serrazaal van het museum (naast de garderobe en naast het prentenkabinet met de tentoonstelling van Co Westerik) en is toegankelijk zonder entreeticket.