Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Back to top

Eten en drinken

Geniet in ons restaurant van koffie, taart of een heerlijke lunch. Het terras met uitzicht op het Museumpark is een aanrader met mooi weer. De Espressobar aan de voorzijde van het museum is de plek voor een kop koffie, taart of borrel.

Het Paviljoen vind je midden in het museum. Het ruime en lichte restaurant, in 1991 ontworpen door Hubert-Jan Henket, heeft rondom grote ramen en biedt een prachtig uitzicht op de museumtuin en het Museumpark. In het souterrain is een tentoonstellingsruimte met een presentatie over metalen gebruiksvoorwerpen door de eeuwen heen.

In Het Paviljoen word je aan tafel bediend. Op de lunchkaart staan salades, soepen, sandwiches en andere lekkere, lichte gerechten. Veel van de producten zijn afkomstig van lokale leveranciers. Het vlees wordt geleverd door biologische slagerij De Groene Weg, de vis door Schmidt Zeevis Rotterdam, en de taarten komen van stadsbakkerij Urban Bakery.

Menu museumrestaurant

Openingstijden Museumrestaurant Het Paviljoen

Dinsdag t/m zondag van 11.00 tot 16.00 uur
Lunchen: van 11.00 tot 15.00 uur, op zaterdag en zondag tot 16.00 uur. 

Voor reserveringen v.a. 6 personen of informatie over luncharrangementen v.a. 15 personen kunt u contact met ons opnemen via restaurant@boijmans.nl

Een tafel reserveren is mogelijk voor dinsdag tot en met vrijdag: in de weekenden en vakantieperiodes kunt u zonder reservering bij ons plaatsnemen.

Espressobar

De Espressobar is ontworpen in 2008 door Simon Heijdens en biedt plaats aan ruim 60 personen. Hier kun je genieten van heerlijke koffie van ‘Man Met Bril’, verschillende lekkernijen, een divers aanbod van magazines en kranten en gratis Wi-Fi.

Kunstenaars worden uitgenodigd om de muren van de Espressobar te versieren met muurschilderingen. Momenteel is hier ‘Ook Duende’ te zien: de serie kleurige pictografische tekeningen van kunstenaars Pam Emmerik en René Daniëls. 

Menu Espressobar

Openingstijden Espressobar

Dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 17.30 uur.

De Espressobar is direct naast de entree van het museum en (ook via buitenaf) toegankelijk zonder entreeticket.