:host { --enviso-primary-color: #00BAFF; --enviso-secondary-color: #00BAFF; font-family: 'boijmans-font', Arial, Helvetica,sans-serif; } .enviso-basket-button-wrapper { position: relative; top: 5px; } .enviso-btn { font-size: 22px; } .enviso-basket-button-items-amount { font-size: 12px; line-height: 1; background: #F18700; color: white; border-radius: 50%; width: 24px; height: 24px; min-width: 0; display: flex; align-items: center; justify-content: center; text-align: center; font-weight: bold; padding: 0; top: -13px; right: -12px; } Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Back to top

Endowment

Museum Boijmans Van Beuningen bouwt samen met particulieren en bedrijven aan een structureel vermogen, zodat het museum financieel onafhankelijker wordt.

In 2014 is om deze reden de onafhankelijke Stichting Endowment Museum Boijmans Van Beuningen opgericht.

Een endowment is een vast vermogen, waarvan alleen het rendement wordt ingezet om essentiële restauraties, aankopen, tentoonstellingen en educatieve projecten mogelijk te maken. Zo kan het museum blijven vernieuwen en inspireren, ook voor volgende generaties.

Investeren in de toekomst

Als particulier of bedrijf kunt u een duurzame bijdrage leveren door te schenken of te lenen aan het endowment. Het vermogen in het endowmentfonds blijft volledig intact; dat betekent dat schenkingen die nu geïnvesteerd worden in het endowment, over vijftig of honderd jaar nog steeds rendement opleveren. U schenkt werkelijk voor de toekomst.

Het endowment is ondergebracht in een zelfstandige stichting, die de culturele ANBI status heeft en daarmee vrijgesteld van schenk- en erfbelasting. Dat is gunstig voor u en voor ons: uw gift is fiscaal aftrekbaar en komt volledig ten goede aan het museum.

Bekijk hier de website van Stichting Endowment Museum Boijmans Van Beuningen.

Schenken of lenen aan het endowment

U kunt op vier manieren schenken:

  • Eenmalige schenking
  • Periodieke schenking
  • Legaten en erfstellingen
  • Schenken via een testament bij leven, met vruchtgebruik

Wilt u liever lenen aan het endowment? Dat kan met een renteloze lening met een looptijd van minimaal vijf jaar. Wij vertellen u graag meer over de fiscale voordelen van elke schenkingsvorm.

Contact

Wil je meer weten over de verschillende manieren om het museum of het depot te steunen?

Neem dan vrijblijvend contact op.

Minke van Hooff
Minke van Hooff Hoofd Relatiebeheer en filantropie
+31 (10) 44.19.478 hooff@boijmans.nl