Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Back to top

Depotmedewerkers

In het nieuwe depot is elke dag een groot team aan het werk om de inhuizing te regelen. Dat bestaat uit 24 uitpakkers, 6 registratoren en 3 coördinatoren, die per dag wisselen in samenstelling. En daarbij komen ook nog de mensen van de beveiliging en de kunsttransporteurs. Samen zorgen zij ervoor dat de inhuizing voorspoedig kan verlopen.

Een deel van hen zal ook na de inhuizing werkzaam blijven in het depot. Als hoofd van de collectie is Sandra Kisters vanaf dag 1 nauw betrokken bij de ontwikkeling en inrichting van het depot. Zij ziet toe op de voorbereidingen voor de verhuizing van de kunstcollectie van 151.000 objecten. Die gaan vanuit de vijf huidige externe locaties naar het nieuwe depotSjoerd Voss is projectleider van de grootschalige operatie.

'Het idee achter ons nieuwe depot is dat we de hele collectie willen en kunnen laten zien.' 

Sandra Kisters, Hoofd Collectie en onderzoek.

Videoportretten depotmedewerkers

Van zes depotmedewerkers hebben we in samenwerking met Zahra Reijs en Milan van Dril een videoportret gemaakt. Daarin vertellen zij meer over hun werk in het depot en wat dat voor hen betekent. We beginnen de reeks met beveiliger Harry Kramer, Hoofd Huisvesting en onderhoud Wout Braber en de projectleider van de inhuizing, Sjoerd Voss.