:host { --enviso-primary-color: #FF8EDE; --enviso-secondary-color: #FF8EDE; font-family: 'boijmans-font', Arial, Helvetica,sans-serif; } .enviso-basket-button-wrapper { position: relative; top: 5px; } .enviso-btn { font-size: 22px; color: #fff; } .enviso-basket-button-items-amount { font-size: 12px; line-height: 1; background: #FF8EDE; color: #000; border-radius: 50%; width: 24px; height: 24px; min-width: 0; display: flex; align-items: center; justify-content: center; text-align: center; font-weight: bold; padding: 0; top: -13px; right: -12px; } Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Tiktok Linkedin Back to top

Eten en drinken in het depot

Het depot heeft een (letterlijk) schitterend exterieur en een spectaculair interieur. En als bezoekers de lift naar de zesde verdieping nemen, wacht hen nog een bijzondere ervaring. Daar, op het dak van het depot, heb je niet alleen uitzicht op het panorama over de stad, er is ook restaurant Renilde, prachtig gelegen in een groene oase. En dat allemaal midden in Rotterdam!

Praktische informatie

Restaurant Renilde is open van dinsdag tot en met zondag.

Restaurant Renilde is gesloten op Eerste Kerstdag 25 december 2022 en Nieuwjaarsdag 1 januari 2023. Het restaurant is open op Tweede Kerstdag maandag 26 december 2022 en maandag 2 januari 2023.

Op Kerstavond 24 december serveert Renilde een spetterend 7 gangen menu inclusief wijn-/sappen pairing. De all-in prijs voor deze avond is 170 euro per persoon. Reserveren kan tot 8 personen via de mail renilde@boijmans.nl.

Lunch: Op dinsdag en zondag van 11.00 tot 18.00 uur (laatste ronde 17.30 uur). Woensdag tot en met zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur (lunch tot 16.00 uur, laatste ronde 16.45 uur). Bezoekers met een geldig entreeticket kunnen er terecht voor koffie, thee, lunch of een borrel.

Diner: Voor diner is restaurant Renilde open van woensdag t/m zaterdag van 18:15 tot 23.00 uur. Voor het diner moet gereserveerd worden. Het restaurant is dus ook na sluitingstijd van het depot geopend. Het is noodzakelijk dat wij dieetwensen op voorhand bij het maken van de reservering doorkrijgen. Wij serveren een dagelijks wisselend carte blanche menu van 5 of 6 gangen met seizoensproducten. Je kunt reserveren tot een groepsgrootte van 8 personen.

De daktuin
De zesde etage bevindt zich op 34,5 meter hoogte en heeft een adembenemend uitzicht op de stad Rotterdam. In het bos op het dak bevinden zich restaurant Renilde met 120 zitplaatsen en de evenementenruimte, zaal Coert, beide te bereiken via een expreslift. Het dak is vanaf 18.00 uur gratis te bezoeken op dagen dat het restaurant open is. Ontwerpbureau Concrete ontwierp het horecaconcept.

Zaal Coert is zowel overdag als in de avonduren exclusief te huren voor allerlei soorten bijeenkomsten (evenementen@boijmans.nl).

Betalen met cash is niet mogelijk. We accepteren alleen pin, mastercard en visa.

Helaas is het niet mogelijk om de rekening te splitsen. Rekeningen dienen in een keer afgerekend te worden.

Restaurant Renilde in het depot zoekt met spoed verschillende medewerkers!

Wil jij werken in hét nieuwe restaurant van Rotterdam? Met spectaculair uitzicht over de hele stad vanaf het heerlijke terras op het dak van het depot? Voor het restaurant en de evenementen zoeken we energieke en servicegerichte medewerkers voor in de keuken en bediening: afwassers, een zelfstandig kok/ chef de partie, een kok en medewerkers in de bediening. Kom jij werken in dit nieuwe Rotterdamse icoon?

Bekijk de vacature

Diner

Voor het diner bieden wij een diner carte blanche, waarbij je de keuze aan de chef laat. Je kunt kiezen uit een 4-*, 5- of 6-gangendiner, met indien gewenst een wijnarrangement.

Voor een impressie van het restaurant en de gerechten, bekijk het instagram-account van restaurant Renilde. 

Prijzen

Menu Renilde (aperitief, 6-gangen diner, 6 glazen wijn, water, aperitief, en koffie): 142 euro

5-gangendiner: 67 euro

4-gangendiner: 57 euro*

Kaas: 13 euro

Wijnarrangement: 8 euro per glas
Klein glas wijnarrangement: 5 euro per glas

Wij vragen per persoon een waterbijdrage van 3 euro voor de gehele avond.

Het 4-gangen diner is alleen beschikbaar op woensdag en donderdag.*

Renilde kan helaas geen volledig veganistisch menu bereiden, maar we beschikken wel over een vegetarisch menu waar we trots op zijn.
 
Met dieetwensen en allergenen houden we zoveel mogelijk rekening maar we kunnen niet aan alle wensen en voorkeuren voldoen. Mocht je vragen hebben, neem dan contact op via renilde@boijmans.nl of geef de wensen door via ons reserveringsysteem.

Restaurant Renilde, de naam

Renilde Hammacher-van den Brande was van 1962-1978 conservator bij Boijmans. Ze legde de basis van één van de belangrijkste museale collecties moderne kunst van Nederland. Behalve onze Rothko kocht Renilde werk aan van onder andere Dalí, Magritte en Man Ray. Ook maakte ze grote tentoonstellingen in het museum zoals de legendarische Dalí tentoonstelling in 1970, die door de surrealistische meester zelf werd geopend. Renilde Hammacher overleed in 2014 op 101-jarige leeftijd.
 
 
Video over het bezoek van Dalí aan Rotterdam, vanuit het perspectief van toenmalig conservator Renilde Hammacher

Zaal Coert, de naam

Coert Ebbinge Wubben begon in 1941 bij Boijmans, werd in mei 1945 waarnemend directeur en van 1950-1978 directeur. Onder zijn leiding verwierf het museum in 1958 de collectie van D.G. van Beuningen, met meesterwerken van onder anderen Van Eyck, Bruegel en Titiaan. In dat jaar werd de naam Van Beuningen aan Boijmans toegevoegd. Samen met Renilde Hammacher gaf hij ook veel ruimte aan moderne kunst en nam het initiatief het museum uit te breiden met de Bodon-vleugel. Hij haalde twee legaten binnen, als belangrijke aankoopfondsen nog steeds actief, Stichting Lucas van Leyden en Stichting Fonds Van Rede. Coert Ebbinge Wubben overleed in 2014 op 99-jarige leeftijd.

Lokaal eten en drinken

In de keuken van restaurant Renilde wordt gekookt met ingrediënten die in het seizoen zijn, een duurzame keuze. De drankenkaart krijgt ook een regionaal karakter: zo schenken we Schiedamse jenever en passende lokale bieren.

Evenementen

Sinds de opening van Depot Boijmans Van Beuningen is Rotterdam ook een bijzondere evenementenlocatie rijker. Tegenover restaurant Renilde op de bovenste verdieping bevindt zich zaal Coert met een capaciteit tot 200 personen voor diverse soorten bijeenkomsten.

Heb je interesse en ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden, neem dan contact op via evenementen@boijmans.nl.