:host { --enviso-primary-color: #FF8EDE; --enviso-secondary-color: #FF8EDE; font-family: 'boijmans-font', Arial, Helvetica,sans-serif; } .enviso-basket-button-wrapper { position: relative; top: 5px; } .enviso-btn { font-size: 22px; color: #fff; } .enviso-basket-button-items-amount { font-size: 12px; line-height: 1; background: #FF8EDE; color: #000; border-radius: 50%; width: 24px; height: 24px; min-width: 0; display: flex; align-items: center; justify-content: center; text-align: center; font-weight: bold; padding: 0; top: -13px; right: -12px; } Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Tiktok Linkedin Back to top

Eten en drinken in het depot

Restaurant Renilde bevindt zich op de 6e verdieping van Depot Boijmans Van Beuningen, het nieuwe Rotterdamse icoon met zijn schitterende exterieur en zijn spectaculaire interieur. Het restaurant is gelegen in de daktuin en biedt een uitzicht op het panorama van de stad. Overdag is het restaurant exclusief te bezoeken voor de depotbezoeker, in de avond is Renilde open voor iedereen.

Praktische informatie

Restaurant Renilde is overdag open tijdens openinsgtijden depot en in de avond van woensdag tot en met zaterdag.

Lunch
Open voor bezoekers van het depot die in het bezit zijn van een geldig entreebewijs op dinsdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur (lunch tot 16.00 uur, laatste ronde 16.30 uur). Voor lunch kan niet gereserveerd worden.

Diner
Voor diner is restaurant Renilde open van woensdag t/m zaterdag van 18:00 tot 23.00 uur. Voor het diner moet gereserveerd worden. Het restaurant is dus ook na sluitingstijd van het depot geopend. Het is noodzakelijk dat wij dieetwensen op voorhand bij het maken van de reservering doorkrijgen. Wij serveren een dagelijks wisselend carte blanche menu van 5 of 6 gangen met seizoensproducten. Je kunt reserveren tot een groepsgrootte van 8 personen.

De daktuinDe zesde etage bevindt zich op 34,5 meter hoogte en heeft een adembenemend uitzicht op de stad Rotterdam. In het bos op het dak bevinden zich restaurant Renilde met 120 zitplaatsen en de evenementenruimte, zaal Coert, beide te bereiken via een expreslift. Het dak is vanaf 18.00 uur gratis te bezoeken op dagen dat het restaurant open is. Ontwerpbureau Concrete ontwierp het horecaconcept.

Zaal Coert is zowel overdag als in de avonduren exclusief te huren voor allerlei soorten bijeenkomsten (evenementen@boijmans.nl).

Betalen met cash is niet mogelijk. We accepteren alleen pin, mastercard en visa.

Helaas is het niet mogelijk om de rekening te splitsen. Rekeningen dienen in een keer afgerekend te worden.

Restaurant Renilde in het depot zoekt verschillende medewerkers!

Wil jij werken in hét nieuwe restaurant van Rotterdam? Met spectaculair uitzicht over de hele stad vanaf het heerlijke terras op het dak van het depot? Voor het restaurant en de evenementen zoeken we energieke en servicegerichte medewerkers voor in de keuken en bediening: afwassers, een zelfstandig kok/chef de partie, een kok en medewerkers in de bediening. Kom jij werken in dit nieuwe Rotterdamse icoon?

Bekijk de vacature

Diner in Renilde

Van woensdag tot en met zaterdag kun je vanaf 18:15 op reservering terecht bij Renilde voor diner.

Menu Renilde                                                          € 142

6 gangen inclusief kaas, aperitief, wijnarrangement, koffie/thee, water

6-gangendiner                                                         € 80

5-gangendiner                                                         € 67

4-gangendiner*                                                       € 57

Alleen beschikbaar op woensdag en donderdag*

Wijnarrangement                                                     € 8 per glas

Klein wijnarrangement                                            € 5 per glas

Onbeperkt water (plat en bruis)                              € 3 per persoon

Gekoeld en gefilterd tapwater

Wij werken met verse producten en bepalen het menu op de ingrediënten die dagelijks binnenkomen. Hierdoor kunnen wij slechts zeer beperkt rekening houden met specifieke allergenen en dieetwensen. We kunnen alleen rekening houden met allergenen als deze op voorhand zijn doorgegeven. Indien wij niet kunnen voldoen aan de specifieke wensen nemen wij contact met u op. Wij serveren indien gewenst wel een volledig vegetarisch menu.

Reserveren kan tot 8 personen via ons reserveringssysteem op deze pagina. Grotere groepen kunnen helaas niet terecht bij Renilde

 

Lunch in Renilde

Bezoekers met een geldig entreebewijs voor het depot kunnen bij Renilde terecht voor koffie, thee, lunch en borrel.

Openingstijden:

Dinsdag tot en met zondag van 11:00 - 17:00 (laatste ronde 16:30).

Betalen kan enkel met pin, mastercard of visa. Het gehele gebouw is cashless.

Het is helaas niet mogelijk de rekening te splitsen.

Reserveren kan beperkt - voor groepen van 10 tot en met 13 personen. informeer naar de mogelijkheden via renilde@boijmans.nl.  
Kleinere groepen kunnen overdag op inloop ontvangen worden.

 

Restaurant Renilde, de naam

Renilde Hammacher-van den Brande was van 1962-1978 conservator bij Boijmans. Ze legde de basis van één van de belangrijkste museale collecties moderne kunst van Nederland. Behalve onze Rothko kocht Renilde werk aan van onder andere Dalí, Magritte en Man Ray. Ook maakte ze grote tentoonstellingen in het museum zoals de legendarische Dalí tentoonstelling in 1970, die door de surrealistische meester zelf werd geopend. Renilde Hammacher overleed in 2014 op 101-jarige leeftijd.
 
 
Video over het bezoek van Dalí aan Rotterdam, vanuit het perspectief van toenmalig conservator Renilde Hammacher

Evenementen

Sinds de opening van Depot Boijmans Van Beuningen is Rotterdam ook een bijzondere evenementenlocatie rijker. Tegenover restaurant Renilde op de bovenste verdieping bevindt zich zaal Coert met een capaciteit tot 150 personen voor diverse soorten bijeenkomsten.

Heb je interesse en ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden, neem dan contact op via evenementen@boijmans.nl.