:host { --enviso-primary-color: #FF8EDE; --enviso-secondary-color: #FF8EDE; font-family: 'boijmans-font', Arial, Helvetica,sans-serif; } .enviso-basket-button-wrapper { position: relative; top: 5px; } .enviso-btn { font-size: 22px; color: #fff; } .enviso-basket-button-items-amount { font-size: 12px; line-height: 1; background: #FF8EDE; color: #000; border-radius: 50%; width: 24px; height: 24px; min-width: 0; display: flex; align-items: center; justify-content: center; text-align: center; font-weight: bold; padding: 0; top: -13px; right: -12px; } Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Back to top

Eten en drinken in het depot

Het depot heeft een (letterlijk) schitterend exterieur en een spectaculair interieur. En als bezoekers de lift naar de zesde verdieping nemen, wacht hen nog een bijzondere ervaring. Daar, op het dak van het depot, heb je niet alleen uitzicht op het panorama over de stad, er is ook het restaurant, prachtig gelegen in een groene oase. En dat allemaal midden in Rotterdam! Reserveren mogelijk vanaf medio oktober.

Restaurant op het dak

De zesde etage bevindt zich op 34,5 meter hoogte en heeft een adembenemend uitzicht op de stad Rotterdam. In het bos op het dak is het restaurant met 120 zitplaatsen en de evenementenruimte die te bereiken zijn via een expreslift. Ontwerpbureau Concrete heeft het horecaconcept ontworpen. Bezoekers kunnen er de gehele dag terecht voor koffie, thee, lunch, een borrel of diner. Het restaurant is ook na sluitingstijd geopend. Het dak is vanaf 17.00 uur gratis te bezoeken. De evenementenruimte is zowel overdag als in de avonduren exclusief te huren voor allerlei soorten bijeenkomsten (evenementen@boijmans.nl). Het restaurant heeft in het seizoen een terras in de daktuin waardoor je, omringd door het groen, kunt genieten van een prachtig stadszicht.

Chef-kok is Jim de Jong

Wij zijn bijzonder verheugd dat Jim de Jong chef-kok is van het restaurant. Jim is bekend van het gelauwerde restaurant De Jong in de Rotterdamse Hofbogen, waarvan hij eigenaar en chef was tot eerder dit jaar. Tijdens zijn beginjaren werkte Jim bij sterrestaurant Le Cirque in Den Haag dat destijds werd geleid door chef Robert Kranenborg. In het Franse Montpellier was hij vervolgens chef-de-partie bij het tweesterrenrestaurant Jardin Des Sens, voor hij in 2009 mede-eigenaar en chef werd van De jonge De Jong in Rotterdam. In 2013 opende hij zijn eigen restaurant in de Hofbogen. Jim de Jong won onder andere de Gouden Pollepel 2016 en werd in 2019 door restaurantgids GaultMillau uitgeroepen tot Jonge Topchef van het Jaar.

Lokaal eten en drinken

In de keuken van het restaurant wordt gekookt met ingrediënten die in het seizoen zijn, een duurzame keuze. De drankenkaart krijgt ook een regionaal karakter: zo schenken we Schiedamse jenever en passende lokale bieren.

We hopen je snel te mogen verwelkomen in het restaurant. Binnenkort wordt meer bekend over de naam van het restaurant, het menu, het plaatsen van reserveringen (vanaf half oktober), etc. Houd voor de laatste informatie de website of onze sociale media (FacebookInstagramTwitter en LinkedIn) in de gaten.

Evenementen

Als Depot Boijmans Van Beuningen op 6 november zijn deuren opent, dan is Rotterdam ook een bijzondere evenementenlocatie rijker. Tegenover het restaurant op de bovenste verdieping bevindt zich een zaal met een capaciteit tot 200 personen voor diverse soorten bijeenkomsten.

Heb je interesse en ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden, laat dan jouw gegevens achter. Als wij klaar zijn om reserveringen te ontvangen dan nemen we graag contact op.

Vul het contactformulier in