:host { --enviso-primary-color: #FF8EDE; --enviso-secondary-color: #FF8EDE; font-family: 'boijmans-font', Arial, Helvetica,sans-serif; } .enviso-basket-button-wrapper { position: relative; top: 5px; } .enviso-btn { font-size: 22px; color: #fff; } .enviso-basket-button-items-amount { font-size: 12px; line-height: 1; background: #FF8EDE; color: #000; border-radius: 50%; width: 24px; height: 24px; min-width: 0; display: flex; align-items: center; justify-content: center; text-align: center; font-weight: bold; padding: 0; top: -13px; right: -12px; } Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Back to top

Eten en drinken in het depot

Het depot heeft een (letterlijk) schitterend exterieur en een spectaculair interieur. En als bezoekers de lift naar de zesde verdieping nemen, wacht hen nog een bijzondere ervaring. Daar, op het dak van het depot, heb je niet alleen uitzicht op het panorama over de stad, er is ook restaurant Renilde, prachtig gelegen in een groene oase. En dat allemaal midden in Rotterdam!

Momenteel is restaurant Renilde - net als de rest van Depot Boijmans Van Beuningen - gesloten tot en met 25 januari 2022.

Restaurant Renilde op het dak

De zesde etage bevindt zich op 34,5 meter hoogte en heeft een adembenemend uitzicht op de stad Rotterdam. In het bos op het dak bevinden zich restaurant Renilde met 120 zitplaatsen en de evenementenruimte, zaal Coert, beide te bereiken via een expreslift. Ontwerpbureau Concrete ontwierp het horecaconcept. Bezoekers met een geldig entreeticket kunnen er de gehele dag terecht voor koffie, thee, lunch, een borrel of diner. Restaurant Renilde is ook na sluitingstijd geopend. Het dak is vanaf 18.00 uur gratis te bezoeken als het restaurant open is. Momenteel is dat niet mogelijk vanwege coronamaatregelen. Zaal Coert is zowel overdag als in de avonduren exclusief te huren voor allerlei soorten bijeenkomsten (evenementen@boijmans.nl). Restaurant Renilde heeft in het seizoen een terras in de daktuin waardoor je, omringd door het groen, kunt genieten van een prachtig stadszicht.

Praktische informatie

Openingstijden

Restaurant Renilde is geopend voor koffie of lunch - exclusief voor bezoekers van het depot met een geldig entreeticket - van dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Reserveren voor koffie of lunch is niet nodig.

Vanwege COVID-19 maatregelen mag restaurant Renilde in de avonduren momenteel niet open zijn.

Lunchkaart

Download hieronder de lunchkaart voor restaurant Renilde. 

Diner

Voor het diner bieden wij een diner carte blanche, waarbij je de keuze aan de chef laat. Je kunt kiezen uit een 3-, 4- of 5-gangendiner, wijnarrangement en supplement kaas.

Voor een impressie van het restaurant en de gerechten, bekijk het instagram-account van restaurant Renilde. 

Prijzen

3-gangendiner: 40 euro
4-gangendiner: 49 euro
5-gangendiner: 59 euro

Supplement Hollandse kaas: 12,50 euro
Wijnarrangement: 8 euro per glas

Helaas is het momenteel vanwege de COVID-19 maatregelen niet mogelijk om te dineren in het restaurant. Zodra dit weer mogelijk is, laten we dat weten via deze webpagina en het instagramaccount van restaurant Renilde. 

Restaurant Renilde, de naam

Renilde Hammacher-van den Brande was van 1962-1978 conservator bij Boijmans. Ze legde de basis van één van de belangrijkste museale collecties moderne kunst van Nederland. Behalve onze Rothko kocht Renilde werk aan van onder andere Dalí, Magritte en Man Ray. Ook maakte ze grote tentoonstellingen in het museum zoals de legendarische Dalí tentoonstelling in 1970, die door de surrealistische meester zelf werd geopend. Renilde Hammacher overleed in 2014 op 101-jarige leeftijd.
Video over het bezoek van DalĂ­ aan Rotterdam, vanuit het perspectief van toenmalig conservator Renilde Hammacher

Zaal Coert, de naam

Coert Ebbinge Wubben begon in 1941 bij Boijmans, werd in mei 1945 waarnemend directeur en van 1950-1978 directeur. Onder zijn leiding verwierf het museum in 1958 de collectie van D.G. van Beuningen, met meesterwerken van onder anderen Van Eyck, Bruegel en Titiaan. In dat jaar werd de naam Van Beuningen aan Boijmans toegevoegd. Samen met Renilde Hammacher gaf hij ook veel ruimte aan moderne kunst en nam het initiatief het museum uit te breiden met de Bodon-vleugel. Hij haalde twee legaten binnen, als belangrijke aankoopfondsen nog steeds actief, Stichting Lucas van Leyden en Stichting Fonds Van Rede. Coert Ebbinge Wubben overleed in 2014 op 99-jarige leeftijd.

Lokaal eten en drinken

In de keuken van restaurant Renilde wordt gekookt met ingrediënten die in het seizoen zijn, een duurzame keuze. De drankenkaart krijgt ook een regionaal karakter: zo schenken we Schiedamse jenever en passende lokale bieren.

We hopen je snel te mogen verwelkomen in restaurant Renilde. Zeer binnenkort is het mogelijk om te reserveren via de website. Houd voor de laatste informatie de website of onze sociale media (FacebookInstagramTwitter en LinkedIn) in de gaten.

Evenementen

Sinds de opening van Depot Boijmans Van Beuningen is Rotterdam ook een bijzondere evenementenlocatie rijker. Tegenover restaurant Renilde op de bovenste verdieping bevindt zich zaal Coert met een capaciteit tot 200 personen voor diverse soorten bijeenkomsten.

Heb je interesse en ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden, neem dan contact op via evenementen@boijmans.nl.