Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Back to top

BVB Collections: Een reizend museum

Je grenzen blijven verleggen, letterlijk en figuurlijk, dat is het adagium van Museum Boijmans Van Beuningen. Het museum inspireert al dertien generaties lang het publiek. Via nieuwe media komt het museum tegenwoordig bij iedereen thuis tot in de huiskamer en op broekzakformaat. Het museumgebouw is een plaats van samenkomen en genieten van en leren over oogstrelende kunst. Het reizende tentoonstellingsprogramma BVB Collections, dat wij met trots hierbij presenteren, laat in aanvulling hierop mensen buiten de eigen museummuren op alle continenten de collectie persoonlijk ervaren met een waaier van verschillende tentoonstellingen.

Onder de naam BVB Collections verzorgt Museum Boijmans Van Beuningen een reizend tentoonstellingsprogramma met een aanbod dat gebaseerd is op de uiteenlopende collectie van het museum. Het biedt hoogwaardige tentoonstellingen aan rondom een aantal kerncollecties van het museum zoals Gouden Eeuw, Klassiek Modernen, Design, Surrealisme, eigentijdse stromingen en werk op papier. Het museum verzorgt deze tailor-made naar de wensen van de bruikleennemer. Fine-tuning van elke tentoonstelling zal in overleg plaatsvinden. Het programma biedt ook de mogelijkheid om onder begeleiding van de medewerkers van het museum een tentoonstelling samen te stellen en een persoonlijke keuze te maken uit de museumverzameling. Gezamenlijk komen we tot de ontwikkeling van het concept, de keuze van kunstwerken en de afstemming van randactiviteiten.

Services en Ondersteuning

Vanuit BVB Collections wordt de mogelijkheid geboden om aanvullende services af te nemen, zoals een bijbehorende publicatie, educatieve programma’s, films en technische ondersteuning. Ook denkt het museum graag mee over aanvullende activiteiten die de tentoonstelling bij de bruikleennemer tot een succes zullen maken. De jarenlange ervaring op het gebied van internationaal bruikleenverkeer en begeleiding van kunst van ons museum staan ter beschikking van het programma en onder begeleiding van onze medewerkers zal met veel zorg en toewijding de expositie worden geïnstalleerd.

Net als Marcel Duchamp’s ‘La boîte-en Valise’ (1952), een tentoonstelling verpakt op kofferformaat, komt Museum Boijmans Van Beuningen naar je toe, wil je fantasie prikkelen en laten genieten van al het moois dat onze collectie te bieden heeft.
Net als Marcel Duchamp’s ‘La boîte-en Valise’ (1952), een tentoonstelling verpakt op kofferformaat, komt Museum Boijmans Van Beuningen naar je toe, wil je fantasie prikkelen en laten genieten van al het moois dat onze collectie te bieden heeft.

Een bijzonder eerste succes in Japan

In 2017 opende de eerste BVB Collections tentoonstelling in Tokio, Japan. ‘Bruegel’s ‘The Tower of Babel’ and Great 16th Century Masters’, werd gehouden in het Metropolitan Art Museum en het National Museum of Osaka, alwaar het bijna 660.000 bezoekers trok.

De expositie liet 39 schilderijen, 43 prenten en 10 beelden van vijftiende- en zestiende-eeuwse Nederlandse meesters uit de collectie van Museum Boijmans Van Beuningen zien. Hoogtepunten waren Bruegels Toren van Babel (ca. 1563) en Jheronimus Bosch' 'De marskramer' (ca. 1500). De tentoonstelling was een samenwerkingsverband tussen Museum Boijmans Van Beuningen en het Japanse mediaconglomeraat Asahi Shimbun.

Contact

Voor informatie over het BVB Collections programma, de tentoonstellingen en services kunt u contact opnemen met Hoofd Internationale tentoonstellingen, Sandra Tatsakis: tatsakis@boijmans.nl.